Tort Kronstadt

Postat de Zamfira in Torturi
20 Apr 2012 | 5990 vizualizari
Tort Kronstadt

Ingrediente

  • 500 gr. mascarpone
  • 500 gr. iaurt de fructe
  • 300 gr. piscoturi
  • 2 cani de cafea (zahar si lapte)
  • 2 esente rom
  • 3 pliculete gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri dulceata de mure
  • cateva prune confiate
  • 2 linguri zahar pudra
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Asezam piscoturile in tava de tort cu margine detasabila, le stropim cu putina cafea (2 linguri din cele 2 cafele) si adaugam cele doua esente de rom.

Pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu iaurtul de fructe, 2 linguri de zahar pudra, zahar vanilat si 1 gelatina. Turnam crema peste piscoturi, deasupra punem dulceata de mure.

Pregatim jeleul de cafea. Adaugam cele 2 gelatine in cafeaua cu zahar si lapte ( 2 lingurite de zahar si 2 linguri de lapte la 2 cesti de cafea).

Turnam cafeaua peste crema si punem cateva prune confiate(sau alte fructe confiate). Punem tortul la rece (cateva ore). 

Ornam cu piscoturile ramase, taiate bucati mai mici, deasupra stropim cu sos de ciocolata.

(sosul de ciocolata l-am pregatit din ciocolata amaruie (la 30 gr. ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de smantana). 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kronstadt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste...

Citeste continuarea

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2012, 22:18
Deja imi ling degetelele
la 20.04.2012, 22:19
Delicioasa si interesanta combinatie, dulceata de mure cu prune confiate!
la 20.04.2012, 22:22
vorba Bucatarasului "cam bun" ce-ai pus tu acolo
la 20.04.2012, 22:28
cat de buna trebuie sa fie
la 20.04.2012, 23:03

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking