Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!

Postat de ianculubita in Torturi
7 Feb 2014 | 4733 vizualizari
Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!

Acest tort vi-l dedic voua pentru ca timp de 3 ani m-ati urmarit, m-ati suportat cu multele mele intrebari ca un copil si daca tot se apropie aceste zile a indragostitilor pe romaneste si pe "americaneste", il dedic tuturor de aici si nu numai cu mesajul(in ordinea prioritatilor): "sa iubiti viata, sa va iubiti familia (aproapele), sa-i iubiti pe cei care va merita, sa iubiti tot ce va inconjoara si nu uitati sa iubiti frumos!!!" LA MULTI ANI!!

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 1 cana cu zahar pudra
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300g faina
  • Crema
  • 250 g crema mascarpone
  • 200 ml iaurt
  • 5 foi de gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 borcan compot de caise
  • ornamente de martipan
  • arome(coaja de lamaie,portocala,vanilie)

Mod de preparare

Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma tare;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic,fara sa deschidem usa,30-40min

Intr-un castron amestecam branza cu zahar,iaurt,arome,iar la sfarsit frisca batuta tare

Scurgem caisele din compot,le punem pe o farfurie,100ml de zeama de compot o punem intr-un bol si hidratam gelatina,o amestecam pe bain-marie sa se dizolve apoi o incorporam in crema de branza;

Blatul copt il decupam cu inelul in forma de inima(nu scoatem inelul)intepam blatul cu o furculita si-l insiropam cu zeama de compot ramasa;deasupra punem cateva linguri de crema,caisele intregi,acoperim cu restul de crema si lasam la frigider pana a doua zi.

Punem pe un platou tortul,scoatem inelul si ornam cu forme de martipan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu crema de afine si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema de afine si ciocolata

Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene,...

Citeste continuarea

Tort ''Mada''

Postat de Constelatialeu

Tort ''Mada''

Blat: 400 g zahar amestecat cu 100 g cacao si 100 ml apa se pun pe foc sa fiarba pana s-a topit zaharul. Se lasa la racit cca 15 -20 minute, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2014, 11:02
ce frumos tortulet! multi ani alaturi de noi!
la 07.02.2014, 11:14
La multi ani Lubita si la mai multe retete delicioase asa cum ne aduci mereu . Tortul imi place mult
la 07.02.2014, 11:24
delicios
la 07.02.2014, 11:34
La multi ani ! Un tortulet foarte dragut
la 07.02.2014, 12:06
Multumesc fetelor

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking