Tortul Martisor

Postat de gurita_ta2005 in Dulciuri
1 Mar 2016 | 3287 vizualizari
Tortul Martisor

Tort Red Velvet inspirat din doua parti: http://www.libertatea.ro/feminin/martisor-in-farfurie-iti-propunem-cateva-retete-inedite-in-alb-si-rosu-1300452 http://www.edithskitchen.ro/tort-red-velvet/

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita bicarbonat + 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 2 cutii de colorant rosu (2 x 10 g)
  • merisoare (optinal)
  • 50 ml sana (optional)

Pentru umplutura:

200 ml frisca lichida

200 ml smantana

1 cutie mascarpone

2-5 linguri de zahar pudra

esenta de vanilie

Mod de preparare

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie.

Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet.

Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si adaugam optional merisoarele (am avut cam 1-2 linguri).

O forma de tort detasabila se tapeteaza cu hartie de aluminiu,se lipeste bine peste tot pentru a nu prinde forme ciudate blatul.

Se toarna compozitia, se da in cuptorul preincalzit pentru 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este facut.

Eu l-am taiat a doua zi.

Se taie capacul de deasupra se pastreaza si se faramiteaza pentru a orna tortul si se taie in jumatate blatul.

Pentru frisca:

Se pune frisca lichida (scoasa din frigider), zaharul pudra, smantana si esenta de vanilie, se mixeaza pentru cateva minute pana devine ca o crema.

La sfarsit se adauga crema de mascarpone, se mai mixeaza cateva minute si se orneaza tortul.

Deasupra si pe margini se pune blat faramitat (eu l-am dat pe razatoarea mica).

Se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna si o primavara frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Martisor

Postat de irena

Tort Martisor

Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile  pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2016, 17:36
Bun Mai ai o feliuta ?!
la 01.03.2016, 17:54
L-ai adus mancat?
la 01.03.2016, 17:58
E întreg încă )
la 01.03.2016, 18:58
frumos
la 01.03.2016, 19:09
este portia mea?

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking