Tort Martisor

Postat de irena in Torturi
1 Mar 2012 | 4398 vizualizari
Tort Martisor

O primavara minunata, cu multa veselie si bucurie, cu iubire si intelegere, cu multe clipe frumoase si de neuitat...

Ingrediente

  • Blat :
  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 6 linguri faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 10 linguri zahar.
  • Sirop:
  • 100 ml apa amestecata cu 4 linguri dulceata caise.
  • Crema:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml frisca batuta,
  • 7 gr gelatina.
  • Pasta de zahar si gem de caise ptr imbracat tortul
  • Ornamente din pasta de zahar.

Mod de preparare

Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile  pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul preincalzit la 180 C,timp de 20 - 25 min. Blatul se lasa la racit si se taie in 3 foi.

Crema: Ouale si zaharul se amesteca pe baie de aburi cand se ingroasa se adauga ciocolata, cand se raceste crema,se adauga frisca si gelatina hidratata.

Se insiropeaza prima foaie, se adauda 1/2 din crema, apoi adaug a 2 a foaie si insiropez si adaug crema, apoi adaug a 3 a foaie insiropata.Acopar cu folie si dau la frigider ptr 3-4 ore.Acopar tortul cu un strat subtire de gem caise si il imbrac in pasata de zahar,apoi ornez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Desert tort Martisor

Postat de ancutsa

Desert tort Martisor

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2012, 09:06
Irena,ce bijuterie de tort ai facut
primavara frumoasa
la 01.03.2012, 09:12
Multumesc asemenea,diaconta!
la 01.03.2012, 09:42
Frumos tort!
la 01.03.2012, 10:32
superb!!
la 01.03.2012, 10:47
Primavara minunata si tie Irena! Un tort superb!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking