Ingrediente
- Blat :
- 5 oua,
- 5 linguri apa,
- 6 linguri faina,
- 4 linguri cacao,
- 10 linguri zahar.
- Sirop:
- 100 ml apa amestecata cu 4 linguri dulceata caise.
- Crema:
- 150 gr ciocolata,
- 3 oua,
- 6 linguri zahar,
- 300 ml frisca batuta,
- 7 gr gelatina.
- Pasta de zahar si gem de caise ptr imbracat tortul
- Ornamente din pasta de zahar.
Mod de preparare
Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul preincalzit la 180 C,timp de 20 - 25 min. Blatul se lasa la racit si se taie in 3 foi.
Crema: Ouale si zaharul se amesteca pe baie de aburi cand se ingroasa se adauga ciocolata, cand se raceste crema,se adauga frisca si gelatina hidratata.
Se insiropeaza prima foaie, se adauda 1/2 din crema, apoi adaug a 2 a foaie si insiropez si adaug crema, apoi adaug a 3 a foaie insiropata.Acopar cu folie si dau la frigider ptr 3-4 ore.Acopar tortul cu un strat subtire de gem caise si il imbrac in pasata de zahar,apoi ornez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|