Tort "Martisor"

Postat de cristinne in Torturi
1 Mar 2012 | 8215 vizualizari
Tort "Martisor"

Tort 'Martisor' cu coacaze rosii si crema de cicolata alba cu lamaie si cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 lg de faina
  • 5 lg de zahar
  • 1 vf de sare;
  • Crema de cocos:
  • fulgi de cocos;
  • crema de branza (500 gr);
  • 200 ml frisca din smantana dulce;
  • 1 vanilie;
  • 200 gr zahar pudra
  • zeama de la o lamaie stoarsa;
  • Glazura:
  • 2 ciocolate albe;
  • 100 ml smantana dulce pt frisca;
  • Sirop:
  • zeama de la o lamaie;
  • 4 linguri de apa fierbinte;
  • o juma de baton de vanilie

   

Mod de preparare

Blatul:

Se freaca spuma albusurile. Se adauga zaharul pana iesea ca o bezea. Se amesteca cu galbenusurile, se adauga faina si se pune in forme de tort si se coace la foc mediu( 200 grade) 10-15 minute(depinde de cuptor)

Crema:

Se freaca crema de branza cu zaharul pudra. Se bate frisca lichida. Se adauga si aceasta la crema, se mai pune si vanilia si fulgii de cocos (cateva linguri bune).

Glazura se face la cateva ore dupa: se topeste la microunde 2 ciocolate albe (200gr) cu 100 ml de frisca lichida din smantana si se toarna pe tort.

Siropul: se amesteca tpate ingredientele pe foc mic si cand s-a topit zaharul se insiropeaza fiecare felie de tort, apoi se pune crema si tot asa.

Se orneaza cu coacaze rosii (in ton cu martisorul)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Martisor"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Retete similare

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Desert tort Martisor

Postat de ancutsa

Desert tort Martisor

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2012, 18:18
ce delicios trebuie sa fie!
la 01.03.2012, 18:24
nu stiu cat e de bun- pare sa fie in tor cazul- dar prezentarea e super!
daca ai da si cantitati exacte, si dragi "bucatarasi" o sa va"bat" la cap pana cand o sa va dezobisnuiti de stilul vechi -dupa gust si cat cuprinde- ar fi fost PERFECT!
la 01.03.2012, 18:28
ce simpatica esti marcela ))))

sa stii ca ai dreptate in felul tau dar uneori chiar nu poti scrie pt ca depinde si de tipul de faina folosit, de "puterea"ei de absorbtie , si daca pui catitatea fixa poate iesi un aluat prea tare sau...prea moale.
la 01.03.2012, 18:48
Marcelus) dar eu consider ca am dat cantitatile exacte) ..nu am scris cata zeama de lamaie..dar am scris ca vine de la o lamaie (medie nah sau flgii de cocos am scris in prezentare (cateva linguri in traducere= 3,4) Asadar unde nu am dat cantitati? nu de alta dar ca sa stiu sa editez)
la 01.03.2012, 18:53
super, super fain, bravo, mor de pofta.. ...vreau un tooort si eu .

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking