Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac

Postat de Creatsa in Torturi
5 Dec 2012 | 6008 vizualizari
Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac

Un tort delicios in asteptarea lui Mos Nicolae...Cu asa un tort trebuie sa fie generos :)

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 9 oua
  • 230 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200-250 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda alba
  • 25 ml coniac
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic gelatina
  • 2-3 linguri coniac
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca
  • fasii de ciocolata alba
  • cirese

Mod de preparare

Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii)

Pentru crema am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat. Ciocolata am topit-o cu 150 ml frisca si am lasat-o la rece pana s-a intarit. Am batut restul de frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din crema de galbenusuri, ciocolata topita, esenta si coniacul.

Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece, am pus-o pe foc pana s-a topit (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o cremei.

Asamblare: Blat/sirop/crema/blat/sirop/crema/blat/sirop.

Am imbracat tortul intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu cirese si ciocolata alba. Am dat tortul la rece timp de cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Retete similare

La multi ani,Bunica!

Postat de Creatsa

La multi ani,Bunica!

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul....

Citeste continuarea

Tort in straturi cu jeleu de visine

Postat de Creatsa

Tort in straturi cu jeleu de visine

Pentru inceput pregatim blaturile. Blatul pandispan: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.12.2012, 15:32
la 05.12.2012, 15:42
Multumesc Dana
la 05.12.2012, 15:51
gustos tare
la 05.12.2012, 16:11
Bun bun
la 05.12.2012, 16:14

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking