Tortul toamnei

Postat de Angelica in Torturi
1 Mar 2013 | 12865 vizualizari
Tortul toamnei

Tortul toamnei este un tort perfect pentru familie,pentru musafiri si pentru toti cei care vor oricand sa surprinda sau, pur si simplu sa savureze un desert cu iz de toamna! Enjoy!

Ingrediente

Ingrediente:

Blat:

  • 200 gr.ciocolata neagra cu continut mare de cacao sau picaturi de ciocolata
  • 200 gr unt nesarat taiat cuburi
  • 1 lingura de cafea ness
  • 125 ml.de apa
  • 170 gr.faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200 gr.zahar brun
  • 200 gr.zahar tos
  • 50 gr.cacao
  • 3 oua
  • 75 ml.iaurt
  • un varf mic de cutit de cuisoare macinate
  • 50 gr.nuca prajita si taiata grosier sau macinata...cum doriti-50 gr.castane prajite,decojite si maruntite in robot
  • 50 gr. alune de padure decojite,prajite si macinate
  • 1/4 lingurita esenta de cuisoare

Crema:

  • 200 gr.ciocolata cu alune maruntite sau picaturi de ciocolata
  • 285 ml. frisca lichida
  • 5 linguri de zahar tos
  • 1 borcan piure de castane(350 gr.)

Decor:

  • mere mai micute
  • zahat tos,cam
  • 300-400 gr.
  • pasta de zahar gri
  • cacao neagra

Mod de preparare

Mod de preparare:
Blatul:

1.Pornim cuptorul la 160 gr grade si ungem cu unt o tava cu diametrul de 22 cm. 2.Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata si untul si o dam la foc mic.Amestecam cafeaua instant in apa si o adaugam la ciocolata.Amestecam usor pana totul se combina si amestecul este topit,dupa care indepartam cratita de pe foc. 3.Intr-un castron amestecam faina cu bicarbonatul,cele doua tipuri de zahar,cacaua si pudra de cuisoare. 4.Intr-un alt vas batem usor cu un tel ouale cu iaurtul. 5.Adaugam la faina amestecul de ciocolata ,apoi cel de oua,nucile,alunele,castanele si esenta de cuisoare.Omogenizam usor pana se combina toate,dupa care turnam amestecul in tava pregatita anterior. 6.Dam tava la cuptor  la foc mediu  pentru 90 de minute ,sau pana blatul trece testul scobitorii si mijlocul este ferm la atingere.Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pentru 5 minute, dupa care scoatem blatul din tava ,il punem pe un gratar si il lasam sa se racesca bine de tot.
Crema de ciocolata si castane:
1.Intr-o craticioara punem frisca si o incalzim usor,dar fara a o lasa sa dea in clocot.Adaugam ciocolata (sau picaturile de ciocolata) si amestecam usor pana se topeste,apoi luam cratita de pe foc.
2.Lasam sa se tempereze apoi o punem la rece pentru 2-3 ore.Dupa ce o scoatem de la rece,cu un mixer  batem bine pana crema se face spuma si se intareste.Adaugam peste piureul de castane si omogenizam bine.   Ansamblare:
1.Taiem blatul in 3 felii,ungem fiecare foaie cu crema si apoi dam tortul la rece.
Decor:
Tortul il  poate decora fiecare cum doreste,insa eu am sa va scriu cum am procedat pentru tortul din imagine,asa cum mi l-am dorit eu:
1.Dupa ce tortul a stat la rece vreo 2 ore,l-am scos si l-am imbracat de jur imprejur in pasta de zahar gri;
2.I-am dat forma unui butoi din lemn si cu o forma ascutita am facut cateva striatii verticale care imite textura lemnului;

3.Apoi cu o pensula cu cacao am pudrat ''butoiul'' ici colo pentru cateva contraste de culoare.
4.Intr-o cratita am pus la caramelizat zaharul pana s-a topit si a devenit clar.In fiecare mar am infit o frigaruie mai lunga si apoi am ''scufundat'' fiecare mar in zahar.
Atentie,lucrati cu grija,zaharul caramelizat este foarte fierbinte.
5.Dupa ce tot marul a fost imbracat in zahar,am infipt frigaruile intr-o bucata de polistiren si le-am lasat pana cand zaharul s-a intarit.
6.Am indepartat frigaruile si am asezat apoi merele deasupra butoiului de lemn(tortul) gata pregatit.
Am mai pus cate o frunzulita la mere si....ta-daaaa...gata tortul toamnei!
Ne-a placut tare mult,a fost extraodinar de bun,mai ales ca eu sunt un maaaaare fan al nucii:-)))
                                              Pofta mare tuturor va doresc si vizionare placuta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul toamnei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Doboș - tortul copilăriei mele

Postat de CulinaryRainbow

Tort Doboș - tortul copilăriei mele

Modul de preparare al foilor:    Am separat albușurile pe care le-am bătut spumă împreună cu praful de sare. Am adăugat treptat zahărul și am mixat până când...

Citeste continuarea

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort inima cu mascarpone si fructe

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2013, 21:31

Bun venit!
Felicitari inca o data!
la 01.03.2013, 21:45
Superb! Felicitari pentru marele premiu!
la 01.03.2013, 21:47
foarte multa munca ... dar rezultatul merita tot efortul !!!
la 01.03.2013, 21:48
Arată super!
la 01.03.2013, 22:02
Cred ca e cel mai frumos preparat pe care l-am vazut vreodata. Sincer, la prima vedere am crezut ca e o pictura. Felicitari!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking