Ingrediente
- 2 chifle
- 2 felii de cașcaval
- 2 ouă fierte tari
- cremă de brânză
- 6 mini mozzarella
- 3 roșii cherry
- câteva măsline
- sare (opțional)
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele).
Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc.
Se taie chiflele la orizontală, fiecare în câte două felii. Se taie și partea rotunjită a feliei superioare, pentru a putea fi unsă și decorată.
Se taie mici rondele din capetele măslinelor.
Se ung feliile inferioare de chifle cu cremă de brânză, se acoperă cu câte o felie de cașcaval și peste ele se pun câte trei rondele de ouă. Cine dorește, poate condimenta rondelele de ouă cu puțină sare.
Se ung feliile superioare de chifle cu cremă de brânză și se suprapun peste feliile cu cașcaval și rondele de ouă.
Se ung feliile superioare cu cremă de brânză, se pun în mijlocul lor rondele de ouă și apoi se decorează, ca un tortuleț, cu: mini mozzarella, jumătăți de roșii cherry, rondele de măsline și frunze de busuioc.
Se pot servi imediat, sau după ce au stat 15 minute la frigider (nu mai mult, ca să nu fie prea reci, pentru copii).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aperitiv pentru copii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|