Tortulet aperitiv pentru copii

Postat de RODIMUR in Mancare copii
1 Mar 2020 | 3948 vizualizari
Tortulet aperitiv pentru copii

Pe lângă chiflele cu surprize am pregătit pentru musafirii mei mici și câte un tortuleț aperitiv, la alegere. Ei bine, n-a fost ”la alegere”, pentru că ambele preparate au fost mâncate cu poftă de copilași, ceea ce m-a bucurat mult, pentru că le pregătisem cu drag și cu grijă să fie proaspete, nutritive și sănătoase. Așa că iată o modalitate de a îmbia copiii mofturoși la masă: preparate drăguțe și gustoase, făcute rapid și ușor, special pentru ei...

Ingrediente

  • 2 chifle
  • 2 felii de cașcaval
  • 2 ouă fierte tari
  • cremă de brânză
  • 6 mini mozzarella
  • 3 roșii cherry
  • câteva măsline
  • sare (opțional)
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele).

Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc.

Se taie chiflele la orizontală, fiecare în câte două felii. Se taie și partea rotunjită a feliei superioare, pentru a putea fi unsă și decorată.

Se taie mici rondele din capetele măslinelor.

Se ung feliile inferioare de chifle cu cremă de brânză, se acoperă cu câte o felie de cașcaval și peste ele se pun câte trei rondele de ouă. Cine dorește, poate condimenta rondelele de ouă cu puțină sare.

Se ung feliile superioare de chifle cu cremă de brânză și se suprapun peste feliile cu cașcaval și rondele de ouă.

Se ung feliile superioare cu cremă de brânză, se pun în mijlocul lor rondele de ouă și apoi se decorează, ca un tortuleț, cu: mini mozzarella, jumătăți de roșii cherry, rondele de măsline și frunze de busuioc.

Se pot servi imediat, sau după ce au stat 15 minute la frigider (nu mai mult, ca să nu fie prea reci, pentru copii).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet aperitiv pentru copii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu salam uscat si porumb

Postat de Dya

Pizza cu salam uscat si porumb

Din ingredientele date, se frământă un aluat elastic ce se lasă la dospit, intr-un loc cald, până ce îşi dublează volumul. Se întind apoi două foi egale. Se...

Citeste continuarea

Mouse de ciocolata cu fructe

Postat de Constelatialeu

Mouse de ciocolata cu fructe

Punem laptele sa se incalzeasca, gelatina o hidratam cu apa rece, amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi turnam laptele fierbinte si amestecam, acest amestec il punem intr-o craticioara si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2020, 17:11
Super ideea!
la 01.03.2020, 17:18
Mulțumesc frumos, Lucy! Așa am gândit și eu, așa că m-am pregătit corespunzător pentru musafirii mei mici...
la 01.03.2020, 17:31
Felicitări Rodica!
la 01.03.2020, 17:47
Mulțumesc, Lucy!
la 01.03.2020, 18:16
mmm bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking