Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten

Postat de merisor67 in Torturi
2 Mar 2016 | 5641 vizualizari
Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten

Este un tort micut si bun, preparat cu cateva ingrediente fara gluten.  

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 2 pachete de biscuiti "Fior di Sole" de la Schar
  • 50 g unt(65%)
  • 50 ml lapte de cocos
  • Strat de mere:
  • 750 g mere razuite
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura faina fara gluten
  • 50 g unt
  • Crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 linguri faina fara gluten
  • 350 ml lapte de cocos
  • 200 ml smantana pentru frisca (Dorna)
  • Pentru decor:
  • biscuiti "Fior di Sole"
  • cateva capsuni

Mod de preparare

Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit.

Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt.

Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania.

Am ales sa tapetez tava cu hartie de copt, pentru a scoate mai usor tortuletul din ea.

Dam blatul la frigider pana cand preparam si cremele.

Pentru stratul de biscuiti, punem intr-un vas pe foc, merele razuite, amestecate cu zaharul si scortisoara, iar cand isi lasa suficient sirop, adaugam untul si o lingura de faina, numai daca este cazul, adica daca este prea mult sirop.

Eu am adaugat o lingura rasa de faina fara gluten, pentru ca mi s-a parut sirop mult.

Amestecam bine merele pe foc, pana fierb in doua-trei clocote, asa incat faina sa fie preparata, apoi stingem focul, lasam compozitia sa se tempereze 5-6 minute si o intindem peste blatul de biscuiti.

Dam din nou tortuletul la frigider pana se raceste si stratul de mere.

Pentru crema de vanilie, frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi le diluam cu doua linguri de apa rece si adaugam faina.

Omogenizam bine compozitia si turnam peste ea, laptele de cocos.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa ca o budinca.

Dam vasul deoparte de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie, apoi lasam crema sa se raceasca, acoperita cu o folie, sa nu prinda crusta.

Punem folia direct pe crema, altfel se formeaza condens.

Mixam smantana pentru frisca, pana se formeaza frisca si o amestecam cu crema de vanilie racita.

Ornam tortuletul cu aceasta crema, ajutandu-ne de un posh cu dui stelat, apoi il decoram cu cativa biscuiti, pentru ca sunt prea frumosi sa nu-i expunem.

Il mai ornam si cu cateva capsuni si il dam la rece pentru cateva ore, apoi il putem portiona si savura cu cei dragi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort Valentine’s Day

Postat de ancutsa

Desert tort Valentine’s Day

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o...

Citeste continuarea

Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de Ela68

Desert tort Pralina-Ciocolata

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 02.03.2016, 10:06
bun bun
la 02.03.2016, 10:08
Superb tort, cât de gustoasă şi aromată trebuie să fie. Marele avantaj al reţetei, nu conţine gluten! Îmi place tortuleţul inimioară!!!!
la 02.03.2016, 10:09
mmm delicios si arata minunat!
la 02.03.2016, 10:10
Multumesc frumos, Zamfira!
la 02.03.2016, 10:10
Daniela

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking