Torturi cu fructe si frisca

Postat de nadina73 in Dulciuri
16 Mai 2010 | 11917 vizualizari
Torturi cu fructe si frisca

ceva rapid si foarte gustos

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar+4 linguri pt frisca
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura suc de lamaie
  • frisca 600 ml
  • capsuni 10 bucati mari
  • 2 banane
  • 1 compot piersici
  • bombonele

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,apoi se pun sucul de lamaie si zaharul si se bate bine,dupa care se pun galbenusurile si faina si se amesteca cu un tel nu se mai bate. Se pune intr-o tava (eu am pus in tava rotunda)unsa bine si se da la cuptor pt 30 minute

Cand blatul e gata se lasa sa se raceasca apoi se taie si se insiropeaza bine cu siropul de la compot.

Se pune putina frisca(care e fost batuta cu 4 linguri de zahar) , dupa care piersicile taiate, apoi din nou frisca si capsunile (nu e o ordine anume ,cum doriti). Urmeaza apoi iar putina frisca si bananele. Se pune blatul care se insiropeaza bine apoi se imbraca cu frisca si se decoreaza.

Copii au vrut bombonele colorate dar in contact cu frisca se descompun(oricum s-a mancat repede,nu a fost mare)

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Torturi cu fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Postat de Constelatialeu

Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios

Cum se prepara Tort cu jeleu de capsuni - Desertul racoritor si delicios Jeleu si blaturile le-am pregatit cu o zi inainte. Jeleu : Am curatat capsunile de codite, le-am spalat sub jet de...

Citeste continuarea

Reteta tort aniversare 64 ani

Postat de Constelatialeu

Reteta tort aniversare 64 ani

Iata cum se prepara Reteta tort aniversare 64 ani Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 16.05.2010, 18:19
mmmm....ce bun si racoritor trebuie sa fie cu atatea fructe minunate..... vin cu 5 furculite si cu speranta ca primesc si eu o feliuta subtirica..... pentru ca sunt la cura....
la 16.05.2010, 18:24
vreau si eu un pic de tort
la 16.05.2010, 18:36
nadina, da-le lor cate o feliuta subtire si da-mi mie te rog sa ma satur...............arata de imi vine sa sparg monitorul..........foarte , foarte , foarte de foarte multe ori foarte frumos..............de bun ce sa mai zic ca salivez de numa...............ti-as da 10,20.............100 de furcu numai ca nu ma lasa decat 5...............
la 16.05.2010, 18:51
si eu la o feliuta
la 16.05.2010, 19:01
madi aseara l-am facut dar ..................sa topit,daca fac altu cu mare drag

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking