Tort Diplomat cu topping de ciocolata

Postat de Chris13 in Torturi
7 Dec 2010 | 14006 vizualizari
Tort Diplomat cu topping de ciocolata

Este un tort usor de facut care l-am pregatit pentru majoratul meu. mi-a luat ceva timp sa il fac dar rezultatele au fost pe masura.

Ingrediente

  • Pentru sarlota:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 1 cana de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 varf de sare
  • 4 plicuri de gelatina
  • Pentru frisca
  • 6 albusuri spuma
  • 1 kg frisca  lichida (hulala)
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 4 sau 6 plicuri intaritor de  frisca
  • Pentru ornare:
  • 2 sau 3 plicuri de frisca de la dt. Otker + 3 intaritoare de frisca , in afara celor pentru charlota
  •  fructe: banane , ananas, kivi, piersica, portocala,capsuni ( orice dupa preferinta)
  • topping de ciocolata din comert
  • biscuiti sau piscoturi in loc de blat.
  •  o cratita sau o forma pentru prajituri cu o punga inauntru pentru a lua forma dorita
  • Pentru trandafiri:
  • miere 
  • lapte praf

 

Mod de preparare

Pentru charlota:

Pentru prima parte  se amesteca 6 galbenusuri de  ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si  varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la racit.

Pentru Gelatina

Plicurile de gelatina se golesc intr-un castronas si se adauga o cana de  zeama sau compot de la fructe.  Dupa ce  s-a inchegat se pune  la topit gelatina intr-un vas cu apa oparita sau se poate pune foarte bine intr-o craticioara micuta pe foc . Dupa ce se topeste amestecul si gelatina devine lichida se  pune si ea putin la racit, altfel riscam sa se topeasca prima crema.

Cand ambele s-au racit putin, intr-atat sa nu mai friga, ci sa fie caldute se amesteca.

Intre timp:

  1.  se bat spuma 6 albusuri impreuna cu frisca lichida , zaharul vanilat si intaritorul de  frisca.
  2.  fructele se taie  cubulete si puneti-le la scurs intr-o sita, urmand ca apoi sa se amestece cu frisca
  3. dupa ce compozitia a fost asezata in forma  , deasupra se pun biscutii sau piscoturile ce vor tine locul blatului la rasturnare

Cele doua creme se amesteca treptat intr-un castron mai mare  cu tot cu fructe si compozitia se  toarna in forma.

 Se baga la frigider trei  ore , timp in care se incheaga si ia forma dorita.

Dupa ce  l-am scos din frigider se rastoarna pe un platou si se scoate punga de pe el ( punga are rolul sa nu se lipeasca de tava compozitia).

Pentru ornare:

Plicurile de frisca se amesteca cu lapte 3 plicuri + 300 ml lapte + 3 plicuri intaritor de frisca. Se bate cu mixerul si se orneaza tortul cu  ea pe margini si deasupra

Pentru trandafiri :

Se amesteca   o lingurita sau 2 de miere la 3-4  de lapte praf,  se pun   cantitati in functie de cati trandafiri vreti sa faceti.

Ca totul sa arate si mai delicios se   pune topingul de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de ciocolata si caramel

Postat de timea

Tort de ciocolata si caramel

Blat Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Separat batem ouale spuma, adaugand apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente...

Citeste continuarea

Desert tort cu mango caramelizat

Postat de licurici_lra

Desert tort cu mango caramelizat

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2010, 22:46
Felicitari si... La multi ani!
la 07.12.2010, 23:27
La multi ani Frumos tortul
la 07.12.2010, 23:34
super arata
si la multi ani
la 08.12.2010, 00:43
Delicios si apetisant
La multi aniiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!
la 08.12.2010, 08:48
Ce tort frumos!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking