Ingrediente
- Pentru sarlota:
- 6 galbenusuri de ou
- 1 cana de zahar
- 200 ml lapte
- 1 varf de sare
- 4 plicuri de gelatina
- Pentru frisca
- 6 albusuri spuma
- 1 kg frisca lichida (hulala)
- 4 plicuri de zahar vanilat
- 4 sau 6 plicuri intaritor de frisca
- Pentru ornare:
- 2 sau 3 plicuri de frisca de la dt. Otker + 3 intaritoare de frisca , in afara celor pentru charlota
- fructe: banane , ananas, kivi, piersica, portocala,capsuni ( orice dupa preferinta)
- topping de ciocolata din comert
- biscuiti sau piscoturi in loc de blat.
- o cratita sau o forma pentru prajituri cu o punga inauntru pentru a lua forma dorita
- Pentru trandafiri:
- miere
- lapte praf
Mod de preparare
Pentru charlota:
Pentru prima parte se amesteca 6 galbenusuri de ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la racit.
Pentru Gelatina
Plicurile de gelatina se golesc intr-un castronas si se adauga o cana de zeama sau compot de la fructe. Dupa ce s-a inchegat se pune la topit gelatina intr-un vas cu apa oparita sau se poate pune foarte bine intr-o craticioara micuta pe foc . Dupa ce se topeste amestecul si gelatina devine lichida se pune si ea putin la racit, altfel riscam sa se topeasca prima crema.
Cand ambele s-au racit putin, intr-atat sa nu mai friga, ci sa fie caldute se amesteca.
Intre timp:
- se bat spuma 6 albusuri impreuna cu frisca lichida , zaharul vanilat si intaritorul de frisca.
- fructele se taie cubulete si puneti-le la scurs intr-o sita, urmand ca apoi sa se amestece cu frisca
- dupa ce compozitia a fost asezata in forma , deasupra se pun biscutii sau piscoturile ce vor tine locul blatului la rasturnare
Cele doua creme se amesteca treptat intr-un castron mai mare cu tot cu fructe si compozitia se toarna in forma.
Se baga la frigider trei ore , timp in care se incheaga si ia forma dorita.
Dupa ce l-am scos din frigider se rastoarna pe un platou si se scoate punga de pe el ( punga are rolul sa nu se lipeasca de tava compozitia).
Pentru ornare:
Plicurile de frisca se amesteca cu lapte 3 plicuri + 300 ml lapte + 3 plicuri intaritor de frisca. Se bate cu mixerul si se orneaza tortul cu ea pe margini si deasupra
Pentru trandafiri :
Se amesteca o lingurita sau 2 de miere la 3-4 de lapte praf, se pun cantitati in functie de cati trandafiri vreti sa faceti.
Ca totul sa arate si mai delicios se pune topingul de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|