Ingrediente
- - 3 plicuri gelatina (3X10gr)
- - apa (cat scrie pe plicul de gelatina, pentru hidratare)
- - 2 linguri zahar tos
- - 1 ou
- - 1 compot ananas bucati
- - 500 gr frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie)
- - 1 cana de zahar tos
- - 1 lingura smantana (cat mai grasa)
- pentru decor:
- - putina ciocolata topita;
- - arahide glazurate maruntite.
Mod de preparare
Punem bucatile de ananas intr-un castronel (fara sirop). Punem intr-un vas cu fundul gros, gelatina, apa, cele 2 linguri de zahar si oul, amestecam bine.
Asezam vasul pe plita si amestecam pana se dizolva zaharul insa ATENTIE sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie".
Lasam sa se raceasca. Amestecam o cana de zahar cu frisca si mixam pana se intareste, adaugam apoi lingura de smantana.
Amestecam compozitia din gelatina, frisca, bucatile de ananas pana omogenizam bine.
Montarea se face in tava de briose, dupa ce am pus in fiecare din cele 12 spatii, hartie de briose. Cu ajutorul unei linguri, punem compozitie in fiecare hartiuta de briosa si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.
Scoatem apoi mini-tortuletele si le decoram cu ciocolata topita si cu ce mai dorim (eu am pisat cateva arahide glazurate si le-am presarat peste ciocolata topita), apoi le mai bagam putin la frigider si le scoatem doar inainte de a fi servite.
Din cantitatile mentionate, obtinem 12 mini-tortulete si ne mai ramane si putina compozitie pe care eu am pus-o intr-un castronel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini torturi Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|