Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- Blat:
- 210 g faina
- 40 g cacao
- 120 g zahar ( in reteta originala era 200 g)
- 1 plic praf de copt
- 80 ml ulei
- un praf sare
- 300 ml apa minerala
- esenta rom
- esenta vanilie
- coaja de portocala
- coaja de lamaie
- 1/2 bol nuca macinata
- Crema:
- lapte
- 2 cutii tiramisu Dr. Oetker
- Ornat:
- Inka
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Blat:Nuca macinata se amesteca cu ingredientele uscate. Adaugati apa, esentele, uleiul, si amestecati cu telul dupa fiecare.Se pune aluatul intr-o tava mare de cuptor sau o tava de 30/34 cm.Se tine la cuptor 40 minute ,la foc mic.
Crema: Peste praful tiramisu se toarna lapte rece treptat.Se pune cat scrie pe fiecare cutie (vreo 400 ml la doua cutii,sau mai putin lapte pentru o crema mai tare).Se tine la frigider cateva ore.
Se decupeaza 4 inimi din blat, cu ajutorul unor forme ( sau puteti decupa din hartie de copt o inima, apoi taiati din blat).
Se fac atunci cand se mananca pentru ca Inka se umezeste in crema.
Se pune crema pe fiecare inima si se pudreaza cu Inka.Resturile de aluat se pun in doua boluri, se toarna crema peste si se pudreaza cu Inka.
Daca ti-a placut reteta noastra "Torturi inima tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|