Ingrediente
- a. clătite
- 500 g făină
- un praf de sare
- 1 lg zahăr
- 200 ml apă minerală
- ulei
- b. umplutură:
- 12 chiftele din ciuperci cu năut
- 200 g ciuperci
- 100 g porumb
- 3 fire de ceapă verde
- 5 frunze de leurdă
- sare
- piper
- 100 g cașcaval vegetal ras
- 200 ml ketchup dulce
- 2 lg ulei de măsline
- 3 frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare
Din ingredientele de clătite se prepară un aluat asemănător celui de clătite obișnuite și le coci în tigaia unsă cu puțin ulei.
Ceapa verde o tai rondele, toată porțiunea albă. Frunzele le păstrezi întregi.
Leurda o tai fâșii.
Ciupercile și porumbul le scurgi de zeamă .
Într-o tigaie wok pui uleiul la încins, după care adaugi toate ingredientele , sare și piper , și le lași la foc mic pănă când se înmoaie ceapa.
Stingi focul și adaugi cașcavalul ras, omogenizând .
Într-un vas termorezistent torni ketchup-ul.
Pe fiecare clătită pui câte 2 lg de umplutură și o chifteluță, apoi formezi o trăistuță, o legi cu frunză de ceapă verde și fixezi cu o scobitoare , după care o așezi în vas.
Dai totul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Servești imediat cu extra-sos, cașcaval și frunze de pătrunjel.
Dacă vrei poți renunța la chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Traistute umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|