Trandafir cu rahat

Postat de iri_love in Dulciuri
9 Ian 2012 | 5645 vizualizari
Trandafir cu rahat

este o veche invartita dar un pic imbunatatita si spun eu ca si destul de placuta

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • drojdie cat o nuca,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 200 ml apa calduta,
  • 350 g faina
  • 3 linguri de ulei.
  • pentru compozitie :
  • 50 g margarina,
  • 6 linguri zahar
  • 200g rahat.
  • pentru sirop:
  • 500 ml apa,
  • 4 linguri zahar
  • esenta de cafea.

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia faina si se cerne si se aseaza intr-un castron mai mare, facandu-se o gaura in mijloc unde se adauga maiaua crescuta si se framanta un aluat elastic peste care se adauga si cele 3 linguri de ulei. Se lasa la crescut 30 de minute acoperindu-se cu un prosop.

Separat se amesteca 50 g margarina tinuta la temperatura camerei cu 3 linguri de zahar, iar rahatul se taie felii inguste si egale.

Cand aluatul a crescut se intinde pe o planseta cu o grosime de 0,5 cm, peste care se intinde margarina frecata cu zahar, iar apoi se aseaza rahatul deasupra si se ruleaza cat mai strans. Se taie rulada obtinuta in bucati egale, care se aseaza cu spirala in sus intr-o tava tapetata cu hartie cerata.

Trandafirii se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit la temperatura medie, timp de 40 de minute.

Intre timp se incalzeste apa, adaugandu-se zaharul si esenta de cafea. 

Dupa coacere se scot pe o farfurie si se trec unul cate unul prin sirop si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede cu rahat

Postat de Valclaudia

Desert cornulete fragede cu rahat

Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul. Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram...

Citeste continuarea

Fursecuri Oameni de Zapada

Postat de ancutsa

Fursecuri Oameni de Zapada

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 08:04
Mi-am luat unul, la
la 10.01.2012, 08:07
fooaaarte placuta!
la 10.01.2012, 08:07
bun bun
la 10.01.2012, 08:49
foarte bune
la 10.01.2012, 09:22
bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking