Trandafiri cu mere si gem de caise

Postat de ema9 in Dulciuri
26 Iun 2015 | 3384 vizualizari
Trandafiri cu mere si gem de caise

Mi-au placut tare mult cum arata si am vrut sa imi incerc norocul. Bine ca mi l-am incercat, ca au iesit deliciosi!

Ingrediente

  • 1 pachet aluat pentru foietaj (800g)
  • 3 mere rosi
  • 1-1.5 litri apa
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri gem caise
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si mijlocul. Se taie felii cat mai subtiri (vezi poza) si se pun in apa. Oala se pune pe foc pentru 5-7 min, pana da un clocot pentru a se inmuia feliile de mere sa se poat lucra mai usor cu ele. Se scot pe o farfurie-strecuratoare sa se scurga de apa, cu grija sa nu se rupa.

Intr-un castron se pun 2-3 liguri gem de caise si 2-3 linguri de apa si se amesteca (nu trebuie sa fie greu de intins).

Se incinge cuptorul la foc mediu.

Se intinde aluatul si se taie fasii pe latimea foii cam de 5-6 cm, cu o lungime a fasiei de aprox 20 cm. Pe mijlocul unei fasii se pune 1-2 lingurite de gem. Pe jumatatea de sus a fasiei se aseaza feliile de mar usor suprapuse si putin in afara aluatului si se presara scortisoara pudra. Se vine cu jumatatea de jos a fasiei peste mere (vezi poza). Se ruleaza de la un capat spre celalalt,tinut usor strans sa iasa cat mai adunat trandafirul. Se aseaza in tava de briose (ce bine era daca o ungeam inainte :))

Se introduce tava in cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumenesc usor merele si aluatul se vede auriu.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza dulce

Postat de privatelaura

Desert pasca cu branza dulce

Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de...

Citeste continuarea

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu rulada, reteta nr. 800 si 3 ani de Bucataras

Mai intai pregatim ruladele: Am folosit tava de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2015, 09:10
la 27.06.2015, 09:30
la 27.06.2015, 10:47
la 27.06.2015, 11:55
la 27.06.2015, 20:16
Supeeerr!!!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking