Trandafiri dospiti, cu branza framantata, unt si mac

Postat de Valclaudia in Piine
20 Mai 2018 | 3765 vizualizari
Trandafiri dospiti, cu branza framantata, unt si mac

Ingrediente

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingurita zahar tos
  • 200 gr. branza framantata
  • 400 ml apa calduta
  • 800 gr. faina alba
  • 100 gr. unt gras topit
  • 50 gr. seminte de mac
  • 100 gr. branza rasa (Delicii calde,Hochland)
  • un ou de casa

Mod de preparare

Zdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare.

Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul.

Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam.

Incorporam toata faina, apoi framantam cca. 20 minute aluatul pentru a incorpora uniform branza.

Acoperim castronul cu un prosop curat de bucatarie si lasam la dospit aluatul pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de grosimea unui deget.

Untul il trecem cateva secunde la microunde, sa se inmoaie.

Ungem foaia de aluat cu unt, presaram mac si branza rasa.

Rulam aluatul strans, apoi taiem rondele de cca 1,5 cm.

Asezam rulourile in tava, ungem marginile cu ou batut, mai lasam la dospit in tava cca. 10 minute.

Dam rulourile la copt pentru 30 -35 minute pana cand racestea capata aspect auriu si seamana cu niste minunati trandafiri galbeni :X

Scoatem rulourile din cuptor, apoi din tava pe un gratar, lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri dospiti, cu branza framantata, unt si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu lapte

Postat de Ina

Paine cu lapte

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...

Citeste continuarea

Paine MARGARETA

Postat de nilgun

Paine MARGARETA

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute. Intr-un castron punem  faina . Se toarna peste faina amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2018, 19:37
la 20.05.2018, 19:39
Ce bine arată...!
la 20.05.2018, 20:37
Deliciosi!
la 20.05.2018, 20:40
la 20.05.2018, 21:08

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking