Paine alba rustica

Postat de Sim0naWorld in Piine
8 Dec 2015 | 4204 vizualizari
Paine alba rustica

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 380 ml apa calduta
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste faina drojdia cu apa, amestecand cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa. Vasul l-am acopeit cu folie alimentara si un prosop, si am lasat sa creasca pentru 2 ore.

Cu 15 minute inainte sa se termine perioada de dospire, am bagat in cuptor un vas (al meu cu interior ceramic) cu capac si l-am lasat sa se incinga la 2200C.

Cand aluatul si-a triplat volumul, l-am rasturant pe masa infainata si l-am adunat intr-o forma rotunda. Foarte rapid am scos cratita din cuptor, am dat capacul de-o parte si am pus painica. Am acoperit cu capac si am bagat rapid cratita in cuptor, lasand-o acolo pentru 45 minute. Dupa aceasta perioada painica a crescut frumos si a facut crapaturi. Am luat capacul si am lasat-o inca 15 minute sa se rumeneasca si deasupra.

Am scos painea din cuptor, am rasturnat-o pe un servet curat, am impaturit-o si am asezat painea in pozitie verticala, astfel paine isi va pastra coaja crocanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba rustica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Paine taraneasca greceasca

Postat de doralinda72

Paine taraneasca greceasca

Ptr a prepara aceasta paine traditionala greceasca e imperativ sa folositi faina ceruta in reteta, ptr ca e bogata cu cca 35% gris fin. Puneti drojdia intr-un bol cu cca 240 ml apa calduta si...

Citeste continuarea

Pain rustique-Paine rustica

Postat de mitinita

Pain rustique-Paine rustica

Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2015, 18:34
Dacă nici asta n-o mai fi bună cu slană, brânză veche, ceapă, roşii şi eventual oleacă de zacuscă, atunci ce? Până la urmă, zic eu, e bună şi cu ciorbă de fasole, cu murături. )
la 08.12.2015, 18:36
buna buna
la 08.12.2015, 18:38
minunata-i!
la 08.12.2015, 18:39
Super painica ta rustica!
la 08.12.2015, 18:42
Vezi, daca o faceai neagra nu te balonai asa mult...

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking