Pain rustique-Paine rustica

Postat de mitinita in Piine
3 Dec 2012 | 3101 vizualizari
Pain rustique-Paine rustica

Ingrediente

  • 450 gr faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.

Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul cu microunde,unde va sta pana isi dubleaza volumul.

Formam  o minge,aducand marginile dedesupt si o crestam de cateva ori. O lasam deoparte pana se dubleaza ca volum.

In timp ce aluatul creste,pornim cuptorul si introducem o oala de fonta,ca sa se infierbante. Cand aluatul a crescut indeajuns, il bagam in oala fierbinte si acoperim cu un capac.

Coacem painea cam 30 de minute sau pana cand este rumenita si suna a gol cand este batuta pe fund.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain rustique-Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

Postat de mihaelar63

Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc

Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si...

Citeste continuarea

Paine in straturi

Postat de Valclaudia

Paine in straturi

Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam cca 15 minute aluatul. Picuram din cand in cand cate putin ulei pana in momentul in care aluatul nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2012, 22:56
la 03.12.2012, 22:56
ce painica frumoasa!
la 03.12.2012, 22:57
la 03.12.2012, 22:58
minunate
la 03.12.2012, 22:59

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking