Ingrediente
- 450 gr faina alba
- 1 lingurita de sare
- 25 gr de drojdie proaspata
- 250 ml apa calduta
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingura de ulei de masline extra virgin
Mod de preparare
Intr-un bol punem drojdia,apa calduta si lingura de zahar. Lasam deoparte 5 minute,apoi adaugam faina si uleiul de masline si framantam un aluat. Adaugam si sarea si mai framantam 5 minute.
Acoperim bolul cu un prosop umed si il introducem intr-un loc ferit de curent,in cazul meu in cuptorul cu microunde,unde va sta pana isi dubleaza volumul.
Formam o minge,aducand marginile dedesupt si o crestam de cateva ori. O lasam deoparte pana se dubleaza ca volum.
In timp ce aluatul creste,pornim cuptorul si introducem o oala de fonta,ca sa se infierbante. Cand aluatul a crescut indeajuns, il bagam in oala fierbinte si acoperim cu un capac.
Coacem painea cam 30 de minute sau pana cand este rumenita si suna a gol cand este batuta pe fund.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pain rustique-Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|