Ingrediente
- 2 mere
- o foaie aluat foietaj
- 50 g mix de alune, nuci, migdale tocate marunt
- o lingurita scortisoara
- un varf cutit nucsoara
- 3-4 linguri zahar
- un galbenus de ou si putin lapte pentru uns
Mod de preparare
Curatati merele de coaja apoi tocati-le marunt. Amestecati merele cu alunele tocate, zaharul, scortisoara si nucsoara.
Taiati aluatul de foietaj in patrate de marimea dorita, adaugati o lingurita din amestecul cu mere pe unul din colturi si acoperiti cu celalalt colt astfel incat sa obtineti un triunghi. Sigilati cu ajutorul unei furculite apasand usor pe marginile triunghiului.
Ungeti cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte apoi presarati cu putin zahar. Coaceti in cuptorul incins la 180C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|