Trio de humus reteta

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
22 Mar 2017 | 8000 vizualizari
Trio de humus reteta

 Humus reteta   O reteta de humus in trei culori. Fiecare culoare are gustul sau. Ideala pentru mese festive, post si nu numai.     Retete de post economice

Ingrediente

  • Humus reteta
  • 1 cana de năut fiert
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de tahini
  • 2 cătei usturoi curatati
  • un praf de curcuma
  • tabasco dupa gust (optional)
  • 100 de grame de măsline verzi fără samburi
  • 1 morcov potrivit fiert si curatat
  • 1 sfecla rosie mica fiarta si curatata
  • sare dupa gust

Mod de preparare

 

Humus reteta

 Rețeta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic.

Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, cățeii de usturoi zdrobiti, apoi se potriveste gustul cu sare.

 Imparte amestecul în trei părți egale, în trei boluri separate.

  Pentru primul preparat, facem un piure cu ajutorul unui blender, din măsline și se adaugă la amestecul de năut.

Pentru al doilea, procedam la fel, transformam morcovul in piure si il amestecam la al doilea bol cu naut, adaugam un pic de curcuma.

  În cele din urmă, pentru al treilea preparat, sfecla o transformam in piure si o adaugam in bolul al treilea, adaugam o picatura de Tabasco dupa gust .

Se amestecă bine fiecare preparat inainte de servire.  

Se serveste pe bruschette, cu focaccia sau lipii. In functie de gust, se stropeste cu putin ulei de masline si se presara putina salvie.  

  Sper ca va este de folos! Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Trio de humus reteta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Mancare de stevie

Postat de Constelatialeu

Mancare de stevie

Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la...

Citeste continuarea

Humus in 2 culori

Postat de gurita_ta2005

Humus in 2 culori

Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2017, 20:16
Aici vin la masa
la 22.03.2017, 20:24
la 22.03.2017, 21:03
la 22.03.2017, 21:11
Dincolo de faptul ca ai pregatit niste combinatii gustoase, imi place mult cum ai prezentat reteta!
la 22.03.2017, 21:15
Arata super bine!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking