Ingrediente
- Ingrediente pentru foi:
- 500 g biscuiți populari/economic
- 250 ml lapte de soia ( se poate înlocui cu lapte de vacă )
- 100 g zahăr brun
- 50 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarina vegetală nehidrogenată )
- 5 linguri cu pudră de roșcove sau 4 linguri cu cacao
- Ingrediente pentru umplutura de cocos:
- 250 g nucă de cocos
- 70 g zahăr pudră
- 150 g unt de cocos (se poate înlocui cu margarină vegetală nehidrogenată )
- coaja rasă de la un grapefruit
- o păstaie de vanilie su zahăr vanilinat
Mod de preparare
Cu siguranța mulți dintre voi ați pregatit macar o data salam de biscuiți, deci, va va fi foarte ușor sa pregatiți foile.
Sa va reamintesc totuși. :)
Am rupt biscuiții lasand și bucațele mai mari pentru a obține o foaie cu un aspect frumos. Am incalzit ușor laptele impreuna cu zaharul și untul de cocos, apoi l-am turnat peste biscuiții sfaramați. Am presarat pudra de roșcove, apoi am amestecat cu o lingura din lemn pana am omogenizat compoziția. Am imparțit-o in doua și am intins-o uniform pe o bucata de folie alimentara.
Pentru umplutura am pastrat untul de cocos in stare mai solida, și l-am amestecat cu toate ingredientele de mai sus. Am obținut o crema tartinabila minunata pe care am imparțit-o la randul ei și am așezat-o peste foile din biscuiți.
Am inceput sa rulez ușor pana cand am obținut un baton invelit in folie. Folia alimentara ne ajuta in primul rand sa rulam fara probleme desertul, apoi ea ramane ca inveliș al ruladei.
Inainte de a fi taiata, rulada trebuie sa stea la rece ce puțin o ora.
S-aveți pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "”Triunghiuladă” cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|