Triunghiuri cu mere si ciocolata

Postat de pansy1 in Prajituri
4 Mar 2010 | 6424 vizualizari
Triunghiuri cu mere si ciocolata

Asta este o reteta simpla si extraordinar de gustoasa .Este reteta Dorei careia ii multumesc.Eu am facut mici adaugiri la aceasta reteta.

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 200 g zahar praf ( 1 ceasca (cup))
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 oua
  • 3 lg (lingurite ) scortisoara
  • 270 g faina ( 1 3/4 cesti )
  • 3 lg praf copt 
  • 40 g cacao ( 5 lg )
  • 500 g mere rase
  • o mana de merisor (cranberry)
  • coaja de la o lamaie sau portocala
  • esenta de rom
  • ptr. glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 1 Lg (lingura ) ulei sau 50 g unt sau 100 g smantana de frisca

Mod de preparare

Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom

Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.

Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca Se incorporeaza merele rase si merisorul sau stafidele Se pune amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp 40-50 min,sau pana trece proba cu scobitoarea. Dupa ce se scoate din cuptor, se taie dupa dorinta si se lasa la racit. Intretimp se face glazura incalzind ciocolata la bain marie si amestecand-o cu ulei,sau unt sau frisca. Dupa ce s-a racit prajitura se glazureaza dupa dorinta.Fie se glazureaza direct in tava ,sau fiecare bucata in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa cu rubarba si caise

Postat de mirela0911

Desert negresa cu rubarba si caise

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de reisnaor_2006

Prajitura cu ciocolata

            Se amesteca ingredientele uscate faina, zaharul, sarea, praful de copt si cacao. Adaugati uleiul, apa si se amesteca bine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2010, 23:11
Imi place!
la 05.03.2010, 09:25
si mieeee....
la 05.03.2010, 19:03
pe gustul meu...
la 05.03.2010, 19:20
wow super reteta asta trebuie printata
la 01.03.2011, 09:45

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking