Ingrediente
- pt blat :
- - 8 oua
- - 8 lg faina
- - 8 lg zahar
- - 1 kg mere
- - 200 ml vin dulce alb
- - 50 gr zahar brut
- - scortisoara macinata
- pt crema:
- - 5 galbenusuri
- - 5 lg faina
- - 5 lg zahar
- - vanilie
- - 50 gr unt
- pentru frisca
- - 500 ml smantana lichida
- scortisoara pentru ornat
- 50 gr zahar pudra pt ornat
- 100 gr ciocolata topita
Mod de preparare
Curatam merele si le taiem felii. Punem pe foc o cratita, caramelizam zaharul, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul. Adaugam acest lichid peste merele taiate, adaugam scortisoara si amestecam.
Pregatim o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si punem merele. Le lasam sa se intrepatrunda cu acest lichid si intre timp pregatim blatul. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem iar, adaugam faina si turnam compozitia peste merele "imbatate" putin si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.
Crema
Galbenusurile le batem cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam faina si putin lapte, punem pe foc si turnam si restul de lapte, amestecam bine si lasam sa fiarba pana capata consistenta unei budinci. Dam deoparte si adaugam untul si il incorporam bine in crema.
Frisca
Batem smantana bine pana se intareste. Nu adaugam zahar.
Montam prajitura astfel:
Intoarcem blatul copt cu mere, astfel incat stratul de mere sa fie deasupra blatului. Adaugam crema de vanilie, turnam putina ciocolata topita, apoi intindem un strat de frisca si presaram zaharul pudra si scortisoara. Dam la rece si servim o felie generoasa.
Delicioasa prajitura...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|