Prajitura cu mere si crema de vanilie

Postat de adriana65 in Prajituri
31 Oct 2012 | 15910 vizualizari
Prajitura cu mere si crema de vanilie

Reţeta acestei prăjituri mi s-a părut tare interesantă atunci când am văzut-o pe site-ul celor de la Bucătăria românească.ro. Aşa că nu am stat mult pe gânduri până să trec la treabă. Adică weekend-ul trecut.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 4 ouă
  • - 100 g zahăr
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - 120 g făină
  • - 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura de mere:
  • - 600 g mere (curăţate de coajă şi cotori)
  • - 100 g unt
  • - zahăr vanilat
  • Ingrediente pentru cremă:
  • - 500 ml lapte
  • - 100 g zahăr
  • - 100 g amidon
  • - 200 ml frişcă
  • - 2 ouă
  • - 10 g gelatină
  • - 4 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Am preparat din ingredientele date două foi de pandişpan: albuşurile le-am bătut cu un praf de sare; gălbenuşurile le-am frecat spumă cu zahărul. Am incorporat uşor, cu o spatulă, albuşurile în spuma de gălbenuşuri, apoi am adăugat câte o lingură de făină amestecată în prealabil cu praful de copt.

Am copt două foi în tava (25/26 cm) tapetată cu hârtie de copt. 

Intr-o crăticioară cu fund dublu am pus untul şi zahărul şi am lăsat până ce acesta din urmă s.a topit. 

Am adăugat merele rase pe răzătoarea mare şi le-am fiert, la foc mic, până aproape a scăzut zeama. 

Le-am pus la răcit.

Pentru cremă am amestecat ouăle cu zahărul. Amidonul l-am subţiat cu 100 ml lapte.  400 ml lapte l-am pus într-o cratiţă cu fund dublu. În momentul când începe să fiarbă am adaugat compoziţia de ouă, am amestecat energic cu telul, apoi  am pus amidonul desfăcut în lapte.

Se lasă la fiert până se îngroaşă.  Se pune vanilia şi se lasă la răcit.

Gelatina se hidratează 10 minute în 50 ml lapte. Se încălzeşte deasupra flăcării aragazului (nu pe falcără) până se topesc granulele apoi se adaugă în crema de vanilie răcită. Crema am pus-o în vasul robotului şi am  mixat la viteză maximă până devine fină şi alifioasă. Am oprit mixerul, am adaugat frişca bătută şi am omogenizat încet.

În tava în care am copt foile am pus folie alimentară, am pus o foaie şi am acoperit-o cu mere. Am pus a doua foaie apoi am turnat crema de vanilie şi am nivelat . Prăjitura am pus-o la rece patru ore. Atât m-am abţinut. Recomandarea era să o ţii de seara până dimineaţa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 20:53
superb arata si am sa o incerc cat de curand
la 31.10.2012, 21:20
Arata minunat!
la 31.10.2012, 21:36
Tulai Doamne... ca tare-i frumoasa!
la 31.10.2012, 21:43
ce bine arata...
la 31.10.2012, 21:50
Tulai Doamne zic si io ca Miha

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking