Trofie cu sos

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
27 Noi 2015 | 6747 vizualizari
Trofie cu sos

  Daca vedeti pe undeva pastele acestea manufacturate manual sa nu le ocoliti, sunt grozav de bune. Se intampla sa incep una si sa termin alta. Curatisem ceapa pentru un ghiveci si.... am zarit punga cu paste in frigider. Din acest moment prepararea a urmat alt curs. Mi-a placut mult ce aiesit. Voi mai repeta ... probabil. Dar nu garantez ca va fi cu totul  la fel :D

Ingrediente

  • 5 cepe mici
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura crema balsamica de smochine
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita pasta ardei iuti
  • 1 borcanel rosii cherry cu busuioc si usturoi
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 250 g trofie [paste rasucite din grau dur]
  • codite de ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori .
  2. Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator.  Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei iute, crema balsamica de smochine si busuiocul uscat.
  3. Se ,, stinge '' cu o cana de apa, lasandu-se sa dea un clocot de 10 minute.
  4. Se mai pune inca o cana de apa si se fierb pastele direct in sos [respectand timpul de fierbere].
  5. Adaugati rosiile din borcan si coditele de ceapa verde tocate.
  6. Gustati  si adugati sare daca mai este nevoie.
  7. Asezonati cu putin praf de scortisoara, amestecati si serviti trofi cu sos cat este cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trofie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

 Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță...

Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise, de post

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu gem de caise, de post

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2015, 17:04
Numai chesti bune aduci vin si eu pe la tine
la 27.11.2015, 17:04
la 27.11.2015, 17:07
Adelo , este ,, vero italiano'.' Fara carne )
la 27.11.2015, 17:11
Foarte bune!
la 27.11.2015, 17:16
Mmm, imi place cum ai aromat pastele. Super!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking