Trofie cu sos

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
27 Noi 2015 | 6782 vizualizari
Trofie cu sos

  Daca vedeti pe undeva pastele acestea manufacturate manual sa nu le ocoliti, sunt grozav de bune. Se intampla sa incep una si sa termin alta. Curatisem ceapa pentru un ghiveci si.... am zarit punga cu paste in frigider. Din acest moment prepararea a urmat alt curs. Mi-a placut mult ce aiesit. Voi mai repeta ... probabil. Dar nu garantez ca va fi cu totul  la fel :D

Ingrediente

  • 5 cepe mici
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura crema balsamica de smochine
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita pasta ardei iuti
  • 1 borcanel rosii cherry cu busuioc si usturoi
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 250 g trofie [paste rasucite din grau dur]
  • codite de ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori .
  2. Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator.  Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei iute, crema balsamica de smochine si busuiocul uscat.
  3. Se ,, stinge '' cu o cana de apa, lasandu-se sa dea un clocot de 10 minute.
  4. Se mai pune inca o cana de apa si se fierb pastele direct in sos [respectand timpul de fierbere].
  5. Adaugati rosiile din borcan si coditele de ceapa verde tocate.
  6. Gustati  si adugati sare daca mai este nevoie.
  7. Asezonati cu putin praf de scortisoara, amestecati si serviti trofi cu sos cat este cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trofie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancare de legume cu tofu (reteta video)

Postat de Bucataras

Mancare de legume cu tofu (reteta video)

 Morcovul, telina, dovlecelul, vinata si pastirnacul le taiem cubulete, ardeiul bucatele, feliem ceapa, prazul si rosiile le taiem rondele. Amestecam legumele intr-o tava, iar rosiile le...

Citeste continuarea

Ciorba padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Ciorba padurarului (de post)

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul   le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2015, 17:04
Numai chesti bune aduci vin si eu pe la tine
la 27.11.2015, 17:04
la 27.11.2015, 17:07
Adelo , este ,, vero italiano'.' Fara carne )
la 27.11.2015, 17:11
Foarte bune!
la 27.11.2015, 17:16
Mmm, imi place cum ai aromat pastele. Super!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking