Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Postat de ctlina in Dulciuri
5 Sep 2015 | 4208 vizualizari
Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Este prajitura mea preferata......... Dupa varianta baclava cu foi de placinta va propun o varianta impletita cu aluat foietaj.

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • 3 pere
  • 1 mar
  • 3 linguri de zahăr
  • 30 g unt
  • scorțișoară
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Se curata fructele și se taie în cuburi.

Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8 minute pentru a reduce lichidul lasat.

Lasati sa se raceasca bine.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi, depuneti-l pe o hartie de copt. Taiati benzi subtiri pe fiecare parte.  

Depuneti fructele in mijloc. Ridicati fiecare banda si o dati peste umplutura, alternand fiecare parte.  

Dati la cuptorul incins la 200 ° C pentru 20 de minute. Am pus deasupra un pic din sosul ramas.  

Cand s-a racit, decorati cu zahar pudra.  

Pofta Buna !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel "cosiță" cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie

Postat de diaconta

Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie

Clatitele  le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm. Am mixat galbenusurile cu  zaharul....

Citeste continuarea

Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate

Postat de merisor67

Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate

Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa. Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor. Nu este nevoie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2015, 19:04
Super,super!
la 05.09.2015, 19:07
Rapid si super gustos!
la 05.09.2015, 19:10
multumesc bunica si gicuta
la 05.09.2015, 19:16
cred ca ma mut la tine
la 05.09.2015, 19:18

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking