Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
5 Iun 2017 | 4216 vizualizari
Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua

În pragul verii, când începem să ne răsfățăm cu multe fructe și legume proaspete, vă propun un meniu de post, cu trufandale de sezon, după opinia unora, mai bun decât unul cu carne.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi (preferabil, mici)
  • 1/2 varză mică, nouă
  • 2 legături de mărar
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • oțet
  • apă

Mod de preparare

Se aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi.

Între timp, se spală, se zvântă și se taie mărarul.

Varza se curăță de foile exterioare, se spală și se taie fin, după care se ține 10 minute în apă cu sare și oțet. După acest interval de timp, se strecoară și se amestecă ușor cu o parte din mărarul tăiat fin.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă și se pun la prăjit la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc frumos.

Se servesc calzi, cu salată de varză nouă alături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufandale - Cartofi noi cu salata de varza noua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Postat de katty

Pasta de naut cu avocado si busuioc

Punem nautul scursul intr-un vas inalt. Taiem avocado pe jumatate, scoatem samburii, scoatem miezul cu o lingura si il punem peste naut. Punem si frunzele de busuioc, usturoiul curatat de coaja,...

Citeste continuarea

Pilaf cu urzici si ciuperci

Postat de panacris

Pilaf cu urzici si ciuperci

Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;)  Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2017, 15:58
Astia imi plac, chiar asa ''goi'' fata carnita...)
la 05.06.2017, 16:03
Imi plac dar vreau fara marar!
la 05.06.2017, 16:04
eu vreau cu marar
la 05.06.2017, 16:05
Așa-i?! Sigur că ne plac, multora... Sunt buni, dulcișori... Renunț la carne pentru ei... (de-aia i-am trecut la mâncăruri de post - dar asta nu înseamnă că dacă nu țineți post nu aveți voie să mâncați așa ceva!) Iar salata de varză este preferata mea, cu orice... Mai ales dacă are și mărar...
la 05.06.2017, 16:06
Bine, Mirela, fără mărar. Îl mănânc eu, că aș pune mărar la toate... (vorba lui Florin Piersic!).

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking