Turnulet cu mere si violete

Postat de ianculubita in Dulciuri
19 Apr 2016 | 2916 vizualizari
Turnulet cu mere si violete

Vin cu aceasta reteta super delicioasa, aromata dar si frumoasa! Eu am facut-o cu violete pentru ca mor dupa siropul de violete pe care-l aduc de fiecare data cand merg in Franta la copii; are un parfum incredibil dar reteta poate fi pregatita cu orice alta aroma si culoare!

Ingrediente

  • 2mere mari
  • 100g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • 1lingura sirop de violete
  • 25g unt
  • cateva picaturi de colorant alimentar mov(rosu+albastru)

Mod de preparare

In primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa direct pe crema

Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate rondele groase de 5-6mm,se prajesc in unt 2min pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie.

Crema racita,se pune intr-un vas,se mixeaza,se adauga siropul si colorant

Pe un platou sau farfurie individuala,se pune 1felie de mar, deasupra cu poshul cu un dui mai mic, se fac cateva rozete apoi se acopera cu alta felie si din nou rozete cu crema; se procedeaza asa cu maxim 6felii de mar iar pe ultima felie se face o rozeta mai mare, astfel acoperind gaura din mijloc.

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulet cu mere si violete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu miere

Postat de gurita_ta2005

Biscuiti cu miere

Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...

Citeste continuarea

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Postat de panacris

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2016, 14:59
foarte dragut
la 19.04.2016, 15:02
Bun!
la 19.04.2016, 15:07
interesant
la 19.04.2016, 15:07
Delicios si foarte frumos!
la 19.04.2016, 15:35
super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking