Turnulet cu mere si violete

Postat de ianculubita in Dulciuri
19 Apr 2016 | 2899 vizualizari
Turnulet cu mere si violete

Vin cu aceasta reteta super delicioasa, aromata dar si frumoasa! Eu am facut-o cu violete pentru ca mor dupa siropul de violete pe care-l aduc de fiecare data cand merg in Franta la copii; are un parfum incredibil dar reteta poate fi pregatita cu orice alta aroma si culoare!

Ingrediente

  • 2mere mari
  • 100g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • 1lingura sirop de violete
  • 25g unt
  • cateva picaturi de colorant alimentar mov(rosu+albastru)

Mod de preparare

In primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa direct pe crema

Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate rondele groase de 5-6mm,se prajesc in unt 2min pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie.

Crema racita,se pune intr-un vas,se mixeaza,se adauga siropul si colorant

Pe un platou sau farfurie individuala,se pune 1felie de mar, deasupra cu poshul cu un dui mai mic, se fac cateva rozete apoi se acopera cu alta felie si din nou rozete cu crema; se procedeaza asa cu maxim 6felii de mar iar pe ultima felie se face o rozeta mai mare, astfel acoperind gaura din mijloc.

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulet cu mere si violete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sfenj (gogosi marocane)

Postat de comanligia

Sfenj (gogosi marocane)

Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul. Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia. Peste se adauga restul de apa si...

Citeste continuarea

Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Postat de CameliaComan

Biscuiti pufosi cu crema de piersici

Pentru inceput ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2016, 14:59
foarte dragut
la 19.04.2016, 15:02
Bun!
la 19.04.2016, 15:07
interesant
la 19.04.2016, 15:07
Delicios si foarte frumos!
la 19.04.2016, 15:35
super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking