Turta dulce

Postat de lili in Dulciuri
4 Mai 2015 | 3788 vizualizari
Turta dulce

Reteta o am de la Codruta - Apa.Faina.Sare

Ingrediente

  • 1 lingurita cu varf de scortisoara
  • un varf de lingurita piper
  • 960 g faina, impartita in 300g + 660g
  • 500g zahar -250g apa
  • 50g unt
  • un ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un vf de sare
Pentru glazura:
  • Un albus de ou
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte

Mod de preparare

Se face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml apa clocotita si asteptati cateva secunde, sa se topeasca zaharul.

Adaugati  condimentele, restul de zahar si amestecati pana se topeste zaharul, tot la foc mediu, dupa care opriti focul.

Puneti 300 g faina in siropul fierbinte, toata odata, si amestecati  bine de tot, pana ce compoztia devine omogena, fara cocoloase. Lasati sa se raceasca. Preincalziti cuptoul la foc mediu.

Intr-un bol, amestecati restul de faina cu sarea si bicarbonatul (eu am stins bicarbonatul cu otet) si turnati deasupra compozitia din craticioara. Adaugati oul, untul. Framantati cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios.

Asezati o hartie de copt pe fundul unei tavi si rupeti din aluat bucati pe care le modelati cu ajutorul palmelor in forma de bila. Puneti-le in tava si lasati loc intre ele. Aluatul se poate acoperi pentru a evita uscarea acestuia.

Coaceti turta dulce timp de 15-20 min. In timp ce turta dulce se coace, pregatiti glazura: intr-un vas ,  bateti bine albusul, pana devine spuma, adaugati treptat zaharul pudra, continuati sa bateti pana ce spuma e lucioasa, adaugati apa fierbinte si amestecati bine. Luati cate o bucata de turta dulce si o scufundati cu partea bombata in glazura. Le  asezati pe o hartie de copt pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2015, 12:09
la 04.05.2015, 12:50
mmm delicioasa!
la 04.05.2015, 13:09
la 04.05.2015, 13:37
la 04.05.2015, 14:54

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking