Turta dulce

Postat de privatelaura in Dulciuri
10 Dec 2015 | 7461 vizualizari
Turta dulce

Cu tot dragul pentru Mos Craciun! Aceasta reteta am preluat-o partial de la Jamila Cuisine ( Geanina), ea fiind tag-uita intr-o postare pe FB...etc, poveste lunga, cert e ca reteta era vizibila doar pe jumate, deci daca ceva nu e conform, sa stiti de ce :))))) Da, Geanina? :)))) Reteta am vazut-o la ea si ii multumesc sincer, fiindca astfel salvez mult zahar si iese tare frageda inca de la inceput. Pana acum am prestat doar reteta Bucatarului Maniac, (cu sirop de zahar) ca devenisem si eu maniaca :))))))) Foarte buna, insa am incercat un mix de condimente, pentru mine dupa multe incercari si experimente, in sfarsit, am obtinut turta tulce cu gust exact pe placul meu!  

Ingrediente

  • 200 ml miere
  • 70 g zahar brut
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
  • 600 g faina
  • 2 lingurite scortisoara de Ceylon (macinata)
  • 1 lingurita anason (boabe, nu stelat)
  • 1 vrf cutit piper negru macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita pudra coaja de portocala
  • pentru glazura
  • 200 g zahar pudra
  • 1 albus
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 1 zahar cu rom
  • 100 g ciocolata
  • ornamente colorate

Mod de preparare

Eu am facutul mixul de condimente, le-am macinat intr-un mojar de marmura.

Intr-un vas, punem mierea, zaharul, untul moale, oul intreg + galbenusul, bicarbonatul si laptele . Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugam faina impreuna cu condimentele. Incepem sa framantam un aluat, insa nu prea mult, fiindca pe masura ce framantam, aluatul va mai cere faina, devenind lipicios. Il punem la rece o ora.

Aici, eu am impartit aluatul in suluri subtiri din care am taiat cu ajutorul unui cutit mici dreptunghiuri de aluat. Puteti face sub forma de bilute. Le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, le lasam 5 minute doar, apoi le punem la copt, in cuptor, pentru 15-20 minute numai. Cand sunt rumene pe spate, le scoatem si le lasam sa se tempereze pe un gratar de fursecuri.

Separat mixam albusul cu un praf de sare pana devine alb si dens. Adaugam zaharul, zaharul cu rom, si mixam in continuare, adaugand la sfarsit apa fierbinte. Cu aceasta glazura, imbracam jumatate din cantitatea de turta dulce, restul de glazura o amestecam cu ciocolata topita in prealabil. Imbracam restul de turta dulce, lasand-o sa se usuce glazura. Presaram diverse ornamente pana nu se usuca glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2015, 19:36
reteta nu ai?
la 10.12.2015, 19:39
asta-i pe gustate, nu pe citite ))))))
la 10.12.2015, 19:39
Ce frumoase sunt. A uitat sau poate a intampinat vreo micuta problema.
la 10.12.2015, 19:42
Vaaaaiiiii cum arată! Nici nu vreau sa mă gândesc cât sunt de bune!
la 10.12.2015, 19:43
Yamiii cum arata!!!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking