Turta dulce ( DE LA MAMA DE ACASA)

Postat de comanligia in Dulciuri
9 Ian 2011 | 7779 vizualizari
Turta dulce ( DE LA MAMA DE ACASA)

Nu stiu daca e corect cum procedez,dar am vrut sa expun si eu reteta turtelor dulci pe care mi le-a facut si mi le-a trimis cu drag de mama mea cea draga special ptr mine,i-i multumesc ca sa gandit si ca se gandeste mereu la mine,chiar daca distanta ne desparte ea tot se ingrijeste cu mainile ei dragi de copilul ei cum a facut mult timp,multumesc mami(reteta e luata de pe bucataras,am vrut sa-i fac o surpriza fotografiind turtele facute de ea,am sa fac si eu aceste turte cand voi avea formele necesare.

Ingrediente

  • 400 gr de faina
  • 50 gr de unt
  • 200 gr de zahar
  • 1 ou
  • 1 ceasca miere de albine
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/4 cuisoare
  • 1/4 nucsoara
  • scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si mierea,adaugam un ou si frecam pana se omogenizeaza.Apoi se amesteca toate celelalte,faina cu condimentele si bicarbonatul,obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale,se framanta si apoi se pune aceasta coca intr-o folie la rece,apoi se intinde pe masa tapetata cu faina o foaie din aceasta compozitie unde se da forme necesare se pun apoi in tava cu foaie de copt si se dau la cuptor sa se coaca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce ( DE LA MAMA DE ACASA)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Postat de simona72

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci by Alex

Reteta de preparare a papanasilor Pentru papanasi: branza se pune intr-un castron, se adauga, extractul de vanilie, oul, zaharul, coaja rasa de lamaie, se amesteca cu furculita. Faina se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2011, 20:52
Tot ce e de la mama e cel mai bun .
la 09.01.2011, 20:54
nimic nu-i ca la mama
la 09.01.2011, 20:55
De la mamaaaaaa
la 09.01.2011, 20:55
mama e un cavant cald,nimic nu se poate compara cu minunatiile facute de mana mamei
la 09.01.2011, 20:56

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking