Turta dulce

Postat de Poliana in Prajituri
20 Dec 2012 | 7068 vizualizari
Turta dulce

Cine nu iubeste turta dulce? Fie ea pufoasa sau nu, mereu atrage degustatori :) Eu va aduc o reteta buna, testata...si mult apreciata de juniorul casei

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 250 gr miere
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf nuscoara rasa
  • 1 praf cardamon
  • 1 steluta anason
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Decor
  • 1 albus
  • 250 gr zahar pudra
  • 2-3 picaturi suc de lamaie
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Zaharul impreuna cu mierea se pun pe foc, se adauga scortisoara, nuscoara, cardamonul, steluta de anason, untul si cacaoa si se lasa pe foc pana cand compozitia devine omogena, iar zaharul si untul sunt complet topite. Se ia amestecul de pe foc, se scoate steluta de anason si se lasa deoparte timp de 3-4 minute. Oul se bate usor apoi se incorporeaza in amestecul cu miere. 

Faina se cerne impreuna cu sarea si praful de copt iar in centru se face o adancitura in care se pune compozitia lichida si se incepe framantarea. Vom obtine un aluat omogen , poate usor lipicios, deci sa nu va ingrijorsati daca nu se desprinde foarte usor de pe mana, lasati-l asa. Invelim aluatual in folie alimentara si-l dam la rece peste noapte. Poate fi lasat in frigider chiar si 2-3 zile.

Impartim aluatul in doua si intindem cate o foaie din fiecare bucata, sa nu fie foarte subtire ( cca. 0,5 - 0.7 mm grosime ) apoi decupam aluatul cu formele dorite. Eu am folosit inimioare, stelute si clopotei - asa ceva am avut in casa. 

Pregatim tava de la aragaz cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 180 de grade. Transferam turta in tava si o coacem timp de 7-8 minute pana inainte ca ea sa-si schimbe culoarea. Scoatem tava din cuptor, lasam turta 2-3 minute in tava (fiind destul de moale) apoi o transferam cu grija pe un gratar la racit.

Pentru ornat batem spuma tare un albus de ou cu un praf de sare si 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Adaugam zaharul pudra cate o lingura o data si mixam bine dupa fiecare adaugare. Trebuie sa obtinem o glazura cremoasa, care poate fi modelata cu usurinta, fara a-si pierde forma. Daca este cazul adaugati mai mult zahar. 

Decoram fiecare turta dulce cu glazura si bilute colorate de zahar. Eu am avut insipratie si nu prea, insa avand in vedere ca e prima mea experienta atat in ce priveste turta dulce cat si glazura de zahar sunt multumita de rezultat :P Am spart gheata, am trecut de ce a fost mai greu, de acum incolo pot sa ma joc cu formele si decorul mult mai degajata :))

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 16:13
super
la 20.12.2012, 16:13
Perfecte,ce sa mai zic
la 20.12.2012, 16:14
Geanina, multumesc
la 20.12.2012, 16:15
la 20.12.2012, 16:15
Dia, nici chiar asa esti prea indulgenta

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking