Ingrediente
- 500 ml apa
- 500 g zahar
- 1 plic praf de copt
- un varf praf de scortisoara
- alte arome ( vanilie , rom etc )
- faina in jur de 600 g ( compozitia finala este putin mai groasa fata de cea pentru chec)
Mod de preparare
Zaharul se caramelizeaza intr-un vas mai mare, pentru ca toata compozitia se va face acolo. Dupa ce zaharul capata o culoare de maro inchis se lasa la racit, dupa ce s-a racit se adauga apa si se pune din nou pe foc. Se mentine pe foc pana cand bomboana din zahar se topeste si se lasa din nou la racit .
Dupa racire se adauga aromele, faina se amesteca cu praful si apoi se adauga peste sirop. Faina se pune cate putin pentru o omogenizare uniforma.
Tava se tapeaza cu ulei si faina sau se aseaza o foaie pentru copt. Dupa ce se pune compozitia in tava, aceasta se baga in cuptorul preincalzit cca 40 minute (depinde de cuptor ) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|