Turtă dulce - rețeta clasică

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
3 Noi 2015 | 15791 vizualizari

Se spune despre turta dulce că a apărut cam pe la sfârșitul primului mileniu, când un călugăr armean pe nume Grigore Macarie se retrage în Franța unde începe să pregătească diferite produse de patiserie. Cel mai apreciat a fost turta dulce. Acesta a divulgat chiar și denumirea ingredientului principal, spunând că este vorba de minunatul ghimbir. În secolul al XVI-le turta dulce se vindea deja peste tot. În Anglia, orașul Market Drayton devine foarte cunoscut pentru turta dulce produsă acolo. În anul 1793, existau nu mai puțin de patru brutării care coceau acest aromat desert, mirosul ghimbirului fiind răspândit pe toate străzile. Sursa: Historia Azi m-am gândit să vă aduc o rețetă de turtă dulce pe care am găsit-o scrisă în limba maghiară într-un caiet vechi cu rețete . Mă gândesc că vă va fi de mare folos, pentru că în curând se apropie sărbătorile.

Inapoi la reteta

Comentarii (41)

la 03.11.2015, 19:04
Mie mi-a fost parca frica sa le fac. Mi se parea cam greu pentru mine, dar reteta ta pare mai simpla.
Dupa ce ai luat vasul de pe foc si ai pus restul de zahar, mirodeniile, l-ai mai pus iar pe foc? Multumesc si poate imi iau inima in dinti intr-o zi sa le fac si eu
la 03.11.2015, 19:08
Sunt minunate! Sper sa le incerc si eu!
la 03.11.2015, 19:23
Rocsi, nu, nu-l mai pui pe foc. Practic e nevoie de un ușor gust de sirop, și de culoarea aceea specifică, arămie, de aia se face siropul de zahăr ars. Apoi doar adaugi ingredientele uscate, fără să mai folosești focul.
la 03.11.2015, 19:32
Am inteles. Ingredientele uscate le pui in siropul cald, nu, asa parca am inteles. Oricum, imi place mult cum ti-au iesit
la 03.11.2015, 19:58
buna buna
la 03.11.2015, 20:07
Deci, în sirop pui restul de zahăr și mirodeniile + 150 g găină. Și le omogenizezi. Restul de făină (330g ) o pui într-un castron și peste făina aia pui maglavaisul din cratiță. Mai pui unt, ou, sare și bicarbonat apoi frămânți. Vezi pozele. că e mai simplu. Sau uită-te la mine pe blog pentru că după fiecare explicație am pus poze.
la 03.11.2015, 20:07
Țițu
la 03.11.2015, 20:17
Eu am inteles, dar am intrebat sa fiu mai sigura. Daca ma apuca damblaua intr-o zi, sa stiu deja, sa nu te caut prin Maramures ))
la 03.11.2015, 20:28
Ai pus si gaina acolo??? )))) )))))))))
la 03.11.2015, 20:34
Ar trebui sa fac si eu, ca tare buna-i!
la 03.11.2015, 21:02
foarte buna
la 03.11.2015, 21:02
Rocsi, eu doar ți-am explicat cât de bine am putut. )
la 03.11.2015, 21:03
Ce găină, Die?
la 03.11.2015, 21:03
Mulțumesc, Roxana!
la 03.11.2015, 21:03
O, ce minunatie! Arata fabulos!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking