Turte cu telemea, ceapa verde si marar

Postat de lucy2002 in Aperitive / Garnituri
2 Iul 2019 | 5435 vizualizari
Turte cu telemea, ceapa verde si marar

La noi se numesc turte, in alte zone ale tarii placinte, scoverze asa ca indiferent cum s-or numi sunt DELICIOASE. De obicei la fac doar cu telemea acum am testat in aceasta combinatie cu ceapa si marar, sunt SUPER BUNE chiar si simple fara nici o umplutura. Asa de bune au fost ca nu am apucat sa fac poze mai multe :)) daca am reusit sa va fac pofta va invit sa le probati. Pofta buna!    

Ingrediente

  • Coca:
  • 500 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml ulei pentru prajit turtele
  • Umplutura
  • 500 gr telemea
  • 2 fire ceapa verde
  • marar

Mod de preparare

Intr-un bol cernem faina. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in mijlocul fainii si incepem a adauga cate un pic din lapte si framantam ...adaugam oul si zaharul framantam, incorporam tot laptele in faina, la urma se pune sarea si uleiul framantand foarte bine... pana se desprinde aluatul de maini. Se lasa aluatul la crescut pentru 30 minute.

Branza telemea data pe razatoare o amestecam cu ceapa verde si mararul( dupa ce au fost spalate si tocate fin)

Impartim aluatul 6 bucati pe blatul infainat, luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie rotunda pe care o vom umple cu compozitia de branza, ceapa si marar, ridicam capetele pe mijloc si cu ajutorul sucitorului incepem a nivela usor pastrand forma rotunda a turtei. Intr-o tigaie ferbinte pe care am pus foarte putin ulei am prajit turta la foc potrivit , cand s-a rumenit  frumos am intors o pe cealalta partesa se prajeasca. Dupa ce s-au racorit le servim simple sau cu o cana de lapte.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu telemea, ceapa verde si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tiropita (placinta cu branza)

Postat de doralinda72

Tiropita (placinta cu branza)

Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei si branza de vaci

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2019, 09:14
la 02.07.2019, 09:49
la 02.07.2019, 10:08
Tare mult îmi plac...!
la 02.07.2019, 10:19
Si mie Rodica Multumesc!
la 02.07.2019, 10:19
Diana

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking