Turte cu urda si marar

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
1 Iun 2011 | 9589 vizualizari
Turte cu urda si marar

Primind cam 2 kg de urda si poftind de mult la niste turte prajite m-am inspirat de la MIUTA si am executat ceva bun bun.

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250ml lapte
  • 1 ou
  • 30g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 500g urda
  • 150ml smantana
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se face maiaua din drojdie, putin lapte caldut, zahar si putina faina si se lasa la crescut 15-20 minute la caldura.

Se pune faina, sarea, oul si laptele  si se framanta un aluat potrivit. La sfarsit se adauga si uleiul prin framantare.

Se pune intr-un castron mare, se presara cu faina si se pune la loc cald pentru 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Urda sfaramata se amesteca cu smantana, sare dupa gust si mararul tocat marunt.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in bucati potrivite cu marimea turtelor (mie mi-au iesit 10 turte mari).

Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul o turta aproximativ rotunda si subtire pa masa de lucru presarata cu faina.

Se pune urda pe jumatate de turta, se indoaie cealalta jumatate peste si se apasa marginile bine cu furculita sa nu iasa urda.

Se lasa sa mai dospeasca inca 5-10 minute.

Se prajesc in tigaie in ulei incins pe ambele parti catava minute pana se rumenesc frumos.

Sunt bune calde dar si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Postat de AdrianUdrea

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Preparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca...

Citeste continuarea

Pernute cu branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Pernute cu branza de burduf

Aluatul se lasa la decongelat de preferat in frigider. Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu 3 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2011, 11:21
Doamneee!!! De astea mananc pana pocnesc )))))))))
la 01.06.2011, 11:26
eu numai pana fac poc
la 01.06.2011, 11:26
la 01.06.2011, 11:28
bune rau si eu vreau
la 01.06.2011, 11:47
pofteste

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking