Turtele copilariei

Postat de ianculubita in Dulciuri
11 Iul 2013 | 25351 vizualizari
Turtele copilariei

Am avut zilele trecute o incarcatura emotionala periculoasa tare!!! Printre multe alte amintiri,au fost si acele turte pe care ni le facea mama atunci cand aveam pofta de ceva dulce;care sunteti mai mici,nu stiti despre ce e vorba si cred ca nu se faceau in toate regiunile din tara;asa ca hai sa va spun cum se fac.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 cana lapte caldut
  • zahar pudra pentru ornat
  • 3-4 linguri ulei
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Facem un aluat de paine din faina,sare,drojdia dizolvata cu putin lapte caldut,amestecam adaugand cate putin lapte pana devine un aluat lipicios,stropim cu cate putin ulei,framantam pana nu se mai tine de palme si lasam sa creasca acoperit

Rupem din aluat cate o bucata,o aplatizam in palme sau cu sucitorul pana ce turta ajunge la grosimea unui deget(sa nu fie prea groasa);punem turta in mult ulei incins,o prajim pe ambele parti,o scoatem pe farfurie si presaram zahar pudra;eu am pus si parmezan pe cateva.

Se pot servi alaturi de o cana cu lapte sau iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtele copilariei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu ciocolata si portocala

Postat de timea

Prajitura cu ciocolata si portocala

Blat Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi...

Citeste continuarea

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Postat de sufletista

Desert rulouri cu dovleac si dulceata

Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2013, 15:50
Aici astea se numesc 'scovergi"..mai fac si eu cand am pofta de ceva bun!!!
la 11.07.2013, 15:53
Tot turte le zice si noi.La mancam cu branza,gem sau mujdei
la 11.07.2013, 15:53
am mancat si eu sapt trecuta, o bunatate
la 11.07.2013, 15:53
Ce bune sunt !!! Imi aduc aminte de bunica mea.Ea facea mereu si tare bune mai erau
la 11.07.2013, 16:08
as papa si eu

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking