Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

Postat de merisor67 in Piine
3 Aug 2015 | 6409 vizualizari
Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

Abia asteptam sa testez niste turte la Panini Maker Breville, iar rezultatul a fost peste asteptari de bun. Gata, de acum la micul dejun ii voi intampina cu cate o turta calda, ca se fac rapid si sunt foarte bune unse cu unt si miere sau dulceata. Si nu dureaza mult, 30 minute lasam aluatul la crescut si in 10-15 minute preparam turtele la aparat. Si asta nu e tot, tineti aproape ca mai vin si cu alte preparate la acest minunat aparat!

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el.

Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom sti de la inceput cata faina intra, depinde si de tipul acesteia si de ingredientele folosite.

Eu am folosit lapte de vaca, de la tarani si unt de la LIDL cu 65% grasime.

Dizolvam in lapte si zaharul si sarea.

Zaharul se pune pentru a ajuta drojdia sa fermenteze mai rapid, dar este optional.

Amestecam faina din bol cu drojdia si facem o adancitura la mijlocul acestora.

Turnam laptele treptat, amestecand cu o spatula si adunand faina de pe margini catre centru si de asemeni, turnam si otetul.

Otetul se pune pentru a se mentine turtele pufoase, daca nu se vor consuma imediat.

Se mai poate adauga si putin bicarbonat, tot pentru acest efect, dar daca se prepara putine, cat sa se consume la o masa, nu este nevoie.

Cand aluatul se ingroasa, il rasturnam pe masa de lucru infainata si il framantam pana obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut aproximativ 30 de minute, timp in care el isi va dubla volumul.

Apoi impartim aluatul in patru si formam niste sfere pe care le intindem in strat subtire, cam de 3-4, maxim 5 mm.

Conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam sa se aprinda ledul verde, apoi transferam aluatul de  turta in interiorul acestuia, inchidem capacul si asteptam.

Dupa ce se stinge ledul, ne uitam la turta din aparat si daca este cazul (si este), o mai lasam pana se rumeneste frumos la suprafata.

Procedam la fel si cu restul aluatului si vom obtine niste turte delicioase si de toata frumusetea.

Bun, tare bun acest aparat, abia astept sa-l testez si la alte preparate!

Un mare plus al acestui aparat este acela ca nu degaja caldura, asa cum ar degaja flacara de la aragaz.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine de casa

Postat de MotanLaOale

Paine de casa

Se pune drojdia intr-un bol cu lingura de zahar si se amesteca pana devine lichida. Laptele se amesteca cu apa si se incalzeste maderat. Se toarna o cana din amestecul de lapte si apa...

Citeste continuarea

Cornuri sarate din aluat cu branza

Postat de simona72

Cornuri sarate din aluat cu branza

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2015, 09:45
Offf of mai mai
la 03.08.2015, 09:46
la 03.08.2015, 09:48
Super aparatul si preparatul ... pot veni si eu la micul dejun la tine
la 03.08.2015, 09:49
Ce frumoase sunt!
la 03.08.2015, 09:58
Meriiiiiiiiiiii

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking