Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Postat de AdrianUdrea in Piine
11 Apr 2020 | 12687 vizualizari
Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat

Chiar daca avem si drojdie, am vrut să încercăm și varianta aluatului cu bicarbonat preparand aceste turte la tigaie. Este cel mai simplu aluat, doar că nu este de post, deoarece contine iaurt, ingredient ce accelereaza reactia chimica dintre bicarbonat si faina, ajutand la cresterea aluatului.

Ingrediente

  • 500 gr faina alba, de moara
  • 400 gr iaurt cu 3,5 % grasime
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.

Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie.

Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina.

Se lasa sa se activeze bicarbonatul, apoi se amesteca cu faina din vas.

Se framanta un aluat usor ferm si nelipicios care se imparte in 6-8 bucati, in functie de tigaia in care se coc turtele.

Se pune tigaia la incins, la foc mediu, fara ulei sau alta grasime. 

Bucatile de aluat se modeleaza in mingiute, apoi se intind, pe rand, pe masa infainata, in forme circulare de 3-5 mm grosime.

Se coc, pe rand, in tigaia incinsa, acoperite cu capac si intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Cam intr-un minut, este gata turta din aluat cu bicarbonat.

Sunt foarte gustoase, iar aluatul este unul destul de pufos si aerat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu masline negre

Postat de mirela0911

Focaccia cu masline negre

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Impletituri pufoase cu lapte

Postat de rocsi_1612

Impletituri pufoase cu lapte

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2020, 13:27
Te-ai dat pe turte ?
la 11.04.2020, 13:46
Foarte bune!
la 11.04.2020, 14:04
la 11.04.2020, 14:20
Bune turtele!
la 11.04.2020, 14:27
Tare bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking