Colac cu carne si branza

Postat de panacris in Piine
2 Dec 2016 | 3105 vizualizari
Colac cu carne si branza

Inițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin amestec de carne ca să fie de ajuns familiei Zmeilor, așa că am combinat pogăcele cu brânză cu chiftele în pâine ;) Sincer a ieșit ceva tare interesant. Gustos și mai ales sățiossss ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • cca. 300 ml apă călduță 
  • 600 g făină albă de grâu 
  • 1 linguriță sare iodată 
  • 2 lingurițe zahăr tos
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui ·
  • 3 lingurițe drojdie uscată
  • Pentru chiftele 
  • cca. 300 g carne tocată amestec vită+porc ·
  • usturoi 
  • 2 felii pâine vechi de o zi ·
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • boia de ardei dulce 
  • mărar verde/uscat 
  • 1 bucată ou 
  • Pentru umplutura de brânză: ·
  • cca. 100 g brânză de oi 

Mod de preparare

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia și mărar. Apoi, se modelează cu mâna udă, chifteluțe, mi-au ieșit 14 bucăți.

În cuva de la mașina de pâine, se pun pe rând apa, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe.

Pe jumătate din aluat se pun bucăți de brânză ce se modelează biluțe. Biluțele obținute se așază într-o formă de guguluf, alternându-se, apoi se ung cu ou și se dau la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.

Felii de colac se servesc ca atare. Simplu, gustos și mai ales sățios! ;)

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Postat de Sim0naWorld

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612

Paine cu mozzarella si cartofi

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2016, 16:59
Doar o ceapă şi două roşii mi-ar mai trebui dacă aş avea aşa ceva.
la 02.12.2016, 17:09
Yamyyy, arata tare bine!
la 02.12.2016, 17:18
M-ai omorat de pofta cu branza aia
la 02.12.2016, 17:18
cand am citit colac, deja continuarea a fost ''peste pupaza''....
la 02.12.2016, 17:36
bun bun

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking