Ingrediente
- cca. 300 ml apă călduță
- 600 g făină albă de grâu
- 1 linguriță sare iodată
- 2 lingurițe zahăr tos
- 3 linguri ulei de floarea soarelui ·
- 3 lingurițe drojdie uscată
- Pentru chiftele
- cca. 300 g carne tocată amestec vită+porc ·
- usturoi
- 2 felii pâine vechi de o zi ·
- sare iodată
- piper proaspăt măcinat
- boia de ardei dulce
- mărar verde/uscat
- 1 bucată ou
- Pentru umplutura de brânză: ·
- cca. 100 g brânză de oi
Mod de preparare
Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia și mărar. Apoi, se modelează cu mâna udă, chifteluțe, mi-au ieșit 14 bucăți.
În cuva de la mașina de pâine, se pun pe rând apa, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.
Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe.
Pe jumătate din aluat se pun bucăți de brânză ce se modelează biluțe. Biluțele obținute se așază într-o formă de guguluf, alternându-se, apoi se ung cu ou și se dau la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.
Felii de colac se servesc ca atare. Simplu, gustos și mai ales sățios! ;)
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu carne si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|