Ingrediente
- Ingrediente Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
- 500 gr faina alba, de moara
- 400 gr iaurt cu 3,5 % grasime
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.
Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie.
Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina.
Se lasa sa se activeze bicarbonatul, apoi se amesteca cu faina din vas.
Se framanta un aluat usor ferm si nelipicios care se imparte in 6-8 bucati, in functie de tigaia in care se coc turtele.
Se pune tigaia la incins, la foc mediu, fara ulei sau alta grasime.
Bucatile de aluat se modeleaza in mingiute, apoi se intind, pe rand, pe masa infainata, in forme circulare de 3-5 mm grosime.
Se coc, pe rand, in tigaia incinsa, acoperite cu capac si intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.
Cam intr-un minut, este gata turta din aluat cu bicarbonat.
Sunt foarte gustoase, iar aluatul este unul destul de pufos si aerat.
Serviti alaturi de un pahar de iaurt de casa sau lapte batut
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|