Ingrediente
- 8 pahare de faina (200g/paharul)
- 50 g zahar
- 50 ml ulei
- 800 ml apa
- 15 g drojdie
- 15 g sare
- Susan
Mod de preparare
Intr-un vas mare, punem toate ingredientele uscate, amestecam, adaugam uleiul, apa calda si framantam aluatul 5 minute. Acoperim vasul si il lasam la dospit pentru 10 minute. Dupa aceea, mai framantam inca 30 de minute si se mai lasa la dospit 1,30 minute.
Cand aluatul a crescut, il impartim in 9 bucati si se fac niste bile, mai lasam inca 2-3 minute.
Luam bila de aluat, o intindem cu sucitorul, se face un model in mijlocul turtei si punem cate 2-3 turte intr-o tava tapetata cu hartie si le ungem cu putina apa si preseram susan deasupra.
Incalzim cuptorul la 300° si punem turtele la cuptor timp de 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte Samarcande" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|