Turtite aromate

Postat de bahna_violeta in Piine
20 Aug 2012 | 4952 vizualizari
Turtite aromate

Ingrediente

  • o lingura de smantana
  • 200 g faina
  • ulei de masline
  • sare
  • patrunjel
  • oregano
  • busuioc
  • un ou
  • 8 g drojdie

Mod de preparare

Am incalzit 50 ml de apa dupa care am pus drojdia si am amestecat bine. Am pus faina intr-un bol peste care am pus apa cu drojdia, am pus smantana si ierburile, dupa care am pus restul de faina, uleiul si putina sare. Am lasat la dospit o ora-jumatate.

Dupa ce aluatul a crescut facem turtitele pe care le crestam cu un cutit. Le ungem cu ou si dam la cutor la 200 de grade timp de 30 de minute.

Nu o sa creasca foarte mult de aceea le zic turtite, sunt foarte aromate si merg foarte bine cu ceva bun peste ele. Fie ca e o crema de branza, pateu, zacusca sau orice altceva. E foarte delicios si aromat. Cum le-am scos din cuptor am fost cam dezamagita ma asteptam sa creasca mai mult sa fie mult mai pufoase, dar spre surprinderea mea sunt foarte bune si asa servite cu ce va place voua/dumneavostra cel mai mult.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite aromate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu masline si cascaval

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si cascaval

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de lucy2002

Painici Laugenbrot

Intr-un vas cernem faina si adaugam drojdia uscata, zaharul, sarea si apa calduta. Framantam bine pana aluatul se dezlipeste de pe mana. Adaugam untul si iar framntam. Lasam aluatul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2012, 19:15
YUMMY
la 20.08.2012, 19:15
YAMMY scuze
la 20.08.2012, 22:15
Buneeeee!!
la 20.08.2012, 22:32
sigur sunt bune
la 20.08.2012, 22:35
imi plac

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking