Turtite cu parmezan si chimen

Postat de RuxyRux in Piine
15 Mai 2011 | 7883 vizualizari
Turtite cu parmezan si chimen

Garantez pentru simplitate, rapiditate si deliciosenie....

Ingrediente

  • 1 cana de lapte caldut
  • 2 cani de faina( si poate putin in plus)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare( nu multa pentru ca parmezanul este deja sarat)
  • 100 gr parmezan ras
  • chimen( o cescuta)
  • unt pentru uns tigaia la prajit

Mod de preparare

Acest aluat minunat creste sub mana ta,  e foarte simplu de facut.

Se cerne faina intr-un  vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la temperatura camerei.

Se toarna cate putin lapte si se framanta pana nu se mai lipeste de mana, este poate necesar sa mai adaugam cate putina faina( atentie cu lingura, sa nu scapam prea multa).

Pregatim  o suprafata curata( eu folosesc foaia de copt( pergament), si impartim aluatul in 4 bile.

Radem parmezanul pe o farfurie.

Intindem fiecare bila in parte intr-o forma, ( ovala, rotunda) dupa dorinta.

Presaram parmezan, apoi deasupra chimen si trecem usor cu sucitorul peste toata suprafata.

Impaturim aluatul in doua si din nou intindem in forma ovala( rotunda).

Punem tigaia pe foc iute si trecem cu o nuca de unt pe toata suprafata atat cat sa o ungem.

Punem turtita si o intoarcem cand apar bule la suprafata ei.

In jur de 3-4 minute si este gata, o intoarcem din cand in cand sa nu se arda.

Servim cu mare pofta si placere, gustul de parmezan se imbina perfect cu cel de chimen.

Cine nu are parmezan poate inlocui cu branza tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu parmezan si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle umplute

Postat de Nadyne

Chifle umplute

      In vasul robotului de bucatarie, punem faina amestecata cu drojdia si le lasam la odihnit 10-15 minute.      Adaugam apoi oul, zaharul,laptele si apa caldute...

Citeste continuarea

Chifle Laugenbrot

Postat de momo121

Chifle Laugenbrot

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2011, 11:03
prima
la 15.05.2011, 11:05
Deyu scump...primul venit primul servit
la 15.05.2011, 11:12
la ora asta am voie eu am facut cu chimion si coriandru,dar imi inchipui cum e combinatia de chimen si parmezan
la 15.05.2011, 11:14
Ai vazut Miti ca n-am pus mult unt la prajit, la tine m-am gandit
la 15.05.2011, 11:18
multumesc ca te-ai gandit la mine.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking