Ingrediente
- 500 gr iaurt tare ( eu folosesc iaurt grecesc care e foarte dens, il poti taia cu cutitul, nu e asa lichid ca al nostru)
- o lingura otet
- o lingurita menta uscata
- 1 castravete
- 2-3 bucati de usturoi
- putin ulei de masline
Mod de preparare
Daca castravetele e bio sau din gradina voastra, il spalati si il dati prin razatoare cu tot cu coaja, are un gust mai bun. Puneti o lingurita sare si frecati putin castravetele pana iese zeama din el, dar il mai lasati in strecuratoare destul timp ( eu imi fac alte treburi prin casa si apoi ma intorc in bucatarie).
Intr-un bol varsati iaurtul, pisati si usturoiul sau il dati prin razatoare, adaugati castravetele foarte bine stors de zeama, amestecati putin pana se omogenizeaza, apoi adaugati si restul de ingrediente ( ptr sare, intai incercati, e posibil sa fie destul de la castravetele stors, daca nu, atunci adaugati dupa gust), puteti pune si putin piper daca va place mai condimentat.
Cand e gata, puneti putin ulei de masline pe deasupra, dar nu amestecati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|